Předprodej byl ukončen

Peter Hook and The Light (GB)
KONCERT / Hudba – Punk, Rock

Peter Hook and The Light (GB)

sobota 10.11.2018 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Nechte se roztrhat láskou.
Spoluzakladatel kultovních Joy Division a později i New Order. Autor ikonických basových linek. Peter Hook s aktuální kapelou The Light nechává ožít ty největší hity obou kapel. Neopakovatelná šance zažít důvěrně známé Unknown Pleasures i střípky dalších opusů na vlastní kůži v Brně. #cult #truepostpunk #alternativerock #newwave #synthpop


P.S. Doporučuje Ian Curtis a zhruba devadesát procent interpretů, co máte rádi. 

Repertoár současné sestavy Peter Hook and The Light vychází z nejlepší tvorby Hookových kapel. A že je na čem stavět. Britský multiinstrumentalista, zpěvák a skladatel stál u zrodu dvou zcela zásadních skupin konce 20. století. Spolu s Ianem Curtisem, Bernardem Sumnerem a Stephenem Morrisem nejdříve v druhé polovině 70. let založili Joy Division. Po Curtisově tragickém úmrtí zbylí členové založili další kapelu New Order. Právě tehdy do své kytarové tvorby začali vnášet elektronické a taneční prvky. Hookova basa přitom často hrála prim. V Brně bude nyní jedinečná možnost slyšet naživo hity od Love Will Tear As Apart až po Blue Monday. Nepůjde však o lacinou revival zábavu, ale o autentické galapředstavení jednoho z jejich autorů.

 

Více informací

Peter Hook and The Light prosluli strhující koncertní interpretací písní Joy Division a New Order. Parta, ve které kromě Hooka vystupuje i jeho syn Jack Bates (basa), David Potts (kytara, klávesy), Martin Rebelski (syntezátory, klávesy) a Paul Kehoe (bicí), se dala dohromady v roce 2010. Od té doby sbírá pochvalné recenze za to, jakým způsobem přistupuje k odkazu zmíněných legend. Fanoušci i hudební publicisté oceňují zejména autentické autorské pojetí skladeb, které se vyhýbá snaze o pouhé napodobování. „Hook zvolil přesně tu ideální polohu – nesnažil se napodobit nenapodobitelného Curtise, zpíval za sebe, a i proto ve výsledku zněly písně jako originály. Plné emocí, neurotické zběsilosti a všudypřítomné sklíčenosti,“ hodnotil poslední vystoupení v Česku Musicserver.

Hookův aktuální ansámbl na jednotlivých turné pečlivě koncepčně nakládá s tvorbou jedné či druhé kapely. Podzimní šňůra, v jejímž rámci zavítá i do Brna, pak spojuje nesmazatelný odkaz skladeb obou. Vzniká tak neopakovatelný koncertní zážitek. „Nakonec, jen pár hudebníků se může pochlubit životopisem nabytím tolika vlivnými hity jako Peter Hook. Při poslechu těch nesmrtelných basových linek bude už navždycky běhat mráz po zádech,“ shrnuje jedna z nedávných recenzí serveru Orlando Weekly. 

https://www.facebook.com/peterhookandthelight/

https://peterhookandthelight.live/

https://www.youtube.com/channel/UCXmOfbv6KTva9ZDJCHgaBHA

https://open.spotify.com/artist/5u3A3inCFA998oODFCRk6S

Hook založil Joy Division s Bernardem Sumnerem v roce 1976 po tom, co spolu navštívili koncert Sex Pistols. Kapela stihla během své čtyřleté existence vydat dvě alba Unknown Pleasures (1979) a Closer (1980). Druhé z nich vyšlo dva měsíce po té, co psychickými problémy zmítaný frontman Ian Curtis spáchal sebevraždu předvečer prvního turné po Americe. Obě desky jsou dodnes považovány za jeden z milníků vývoje kytarové muziky. Hudba Joy Division se stala definicí pro žánr post-punk, z nějž vychází většina dnešních kytarovek. Spolu s následovníkem, New Order, pak Hook vydal další osmici studiových nahrávek. Ty jsou dodnes neméně ceněné. Spolu s Kraftwerk vytvářeli New Order to, co dnes nazýváme synth-pop. Kromě toho Hook nahrál album One True Passion spolu s Revenge, desky Music for Pleasure a Monaco spolu s uskupením Monaco a jedno album It's a Beautiful Life v rámci projektu Freebass.

Studiová alba:

1979 – Unknown Pleasures (Joy Division)

1980 – Closer (Joy Division)

1981 – Movement (New Order)

1983 - Power, Corruption & Lies (New Order)

1985 – Low-Life (New Order)

1986 – Brotherhood (New Order)

1989 – Technique (New Order)

1990 – One True Passion (New Order)

1993 – Republic (New Order)

1997 – Music for Pleasure (Monaco)

2000 – Monaco (Monaco)

2001 – Get Ready (New Order)

2005 – Waiting for the Sirens' Call (New Order)

2010 – It's a Beautiful Life (Freebass)

Pořadatel