Předprodej byl ukončen

Zrní
KONCERT / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Rock, Worldmusic

Zrní

čtvrtek 1.11.2018 od 19:00
Fléda, Brno

O akci

Špička české alternativní scény kapela Zrní se vrací na Flédu, kde pokřtí své nové EP Spící!

 

Po loňské úspěšné desce Jiskřící, se kterou vyprodali Forum Karlín, vám naservírují další nové skladby. Je jistý, že tenhle koncert vás zasytí.

 

Jan Unger přiblížil vznik EP: ,,Když jsme loni u Ondry Ježka domíchávali písničky nahraný v Madridu pro album Jiskřící, museli jsme 4 věci vyřadit, aby nebyla deska moc dlouhá. Vedli jsme kolem toho, na koho padne ten černej Petr, dlouhý diskuse. Nakonec se rozhodlo a nám ty čtyři písničky zbyly. Řekli jsme si ale, že je určitě za nějakou dobu vydáme, protože by bylo škoda, kdyby zůstaly v šuplíku.

A teď ta doba přišla. Vydáváme je na malym vinylu. Taková malá, moc pěkná věc s písničkama, který nakonec pěkně fungujou spolu právě takhle ve čtyřech."

 

 

ZRNÍ

Charakteristický sound a k dokonalosti dovedená kombinace elektroniky a písničkářské poetiky.

 

S talentem na melodie a mísením moderního zvuku jsou Zrní ikonou novátorství a hledačství na české alternativní scéně. Od hraní na ulici se talentem a pílí vypracovali za posledních 17 let na její pomyslný vrchol. O aktuálním směru kapely velmi dobře vypovídá jejich poslední  album Jiskřící, se kterým se Zrní zvukově i textově přesouvají z přírody do současného městského prostoru.

 

Vzhledem ke stylové otevřenosti a instrumentální zralosti je v jejich hudbě slyšet akordeon, beatbox, flétna i experimenty s looperem. Kolektivně utvářená akusticko-elektronická hudba s mnohovrstevnatými texty se tak chvílemi ponořuje i do muzikantských krajin taneční hudby a ambientu. Jejich osobitý projev na pódiu je stejný jako jejich muzika: autentický, hutný, energický a hypnotický.

 

Bez kalkulu, kompromisů a velkého labelu za zády sklízejí jejich desky ceny a nominace. Kromě vyprodaných klubů a hraní na velkých festivalech na hlavních podiích v hlavních časech jsou například majiteli ceny Anděl 2012 za Objev roku.

 

Rok 2017 byl pro Zrní skutečně jiskřící. V lednu natočili v Madridu své páté řadové album. K nové desce vznikly tři videoklipy, zahráli si znovu na Colours of Ostrava, kde je vidělo bezmála 10 000 lidí, zároveň zde měl premiéru krátký filmový dokument o nahrávání alba ve Španělsku. Avšak nejvýraznějším úspěchem zůstává říjnový křest Jiskřící ve vyprodaném Foru Karlín, což byl zároveň i největší samostatný koncert kapely.

 

Jan Unger / zpěv, kytara, flétna

Jan Juklík / kytara, zpěv

Jan Fišer / housle, zpěv

Jan Caithaml / baskytara, zpěv

Ondřej Slavík / bicí, akordeon, beatbox, zpěv

Vystupující

Zrní (CZ) – web / web / fb / insta

Více informací

Diskografie

2017 – JISKŘÍCÍ

2015 – Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova. Zrní živě      akusticky

2014 – Následuj kojota

2012 – Soundtrack ke konci světa

2012 – Kolik váží vaše touha (záznam hudby k tanečnímu představení)

2011 – Hrdina Počítačový hry jde do světa

2009 – Voní

 

F: www.facebook.com/kapelazrni

I: www.instagram.com/kapela_zrni/

Y: www.youtube.com/ZRNI00

ZRNI SHOP: www.zrni.cz/obchod

T: twitter.com/zrni

W: www.zrni.cz

 

Pořadatel