Předprodej byl ukončen

Letní kino: Po strništi bos
KINO / PROJEKCE / Film

Letní kino: Po strništi bos

neděle 5.8.2018 od 20:30
AMFI Ostrava-Poruba, Ostrava

O akci

AMFI FEST 2018 - Letní kino

PO STRNIŠTI BOS

Drama / Komedie
Česko / Slovensko / Dánsko, 2017, 111 min
Režie: Jan Svěrák
Předloha: Zdeněk Svěrák (kniha)
Scénář: Jan Svěrák
Kamera: Vladimír Smutný
Hudba: Michal Novinski
Hrají: Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková, Alois Grec, Jan Tříska, Viera Pavlíková, Oldřich Kaiser, Zuzana Stivínová, Hynek Čermák, Petra Špalková, Zdeněk Svěrák, Sebastian Pošmourný, Miroslav Hanuš, Petr Brukner, Miroslav Táborský, Dominika Frydrychová, Ivana Lokajová, Martin Havelka, Martin Uhlíř, Václav Hubka, Josef Bedlivý a další

 

Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi přísného dědečka. Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského. Čeká ho cesta k hledání odvahy, ale také k nečekaným rodinným tajemstvím, která vyplouvají na povrch. Svět dětí a dospělých se sbíhá v hledání odvahy a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči vlastní rodině.

DŮLEŽITÉ INFORMACE

 

  • Vstupenky nejsou na konkrétní číslovaná místa. Diváci se po příchodu do amfiteátru usadí libovolně, kde bude volno.
  • Doporučujeme sledovat naše weby a facebookové stránky – Akordu i Pokladu, kde budeme zveřejňovat další aktuální důležité informace a instrukce pro návštěvníky letních akcí v AMFI.
  • Po odehrání 30 minut představení není nárok na vrácení vstupného.
  • V blízkém okolí Letního kina v Porubě je omezená kapacita parkovacích míst, doporučujeme použít MHD.Nejbližší velké parkoviště pro mimoostravské návštěvníky je podél třídy 17. listopadu pod VŠB-TU.
  • Doporučujeme si s sebou vzít karimatku nebo deku pod zadek, sezení je na lavičkách. V případě, že bude pod mrakem, přibalte si raději pláštěnku, deštníky nejsou povoleny.
  • Do amfiteátru platí zákaz vodění psů a jiných zvířat, zákaz vnášení zbraní, deštníků a jiných předmětů, které by mohly ohrozit ostatní návštěvníky nebo narušit průběh představení.
  • Vstup do AMFI od 19:30 hod.

Další akce pořadatele

Hudební Žně 2024 - 31. května od 19:00 – 1.6., KD Poklad Ostrava-Poruba, Ostrava

Tomáš Klus & Cílová skupina - 31. května od 19:30, AMFI Ostrava-Poruba, Ostrava