Předprodej byl ukončen

Alexander Rybak
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Alexander Rybak

středa 20.2.2019 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Brno přivítá jednoho z nejvýraznějších folko-popových hudebníků současnosti. Alexander Rybak, narozený v běloruském městě Minsk, pochází z hudebně velice aktivní rodiny. Otec věhlasný běloruský houslista, matka špičková klavíristka. Alex již od narození vyrůstal v hudebním prostředí a možná uměl dříve držet smyčec, než chodit a mluvit. Už ve svých mladých letech se učil hrát na housle a klavír. Tyto hudební nástroje uslyšíte i v jeho aktuální tvorbě, kde povětšinou tvoří doprovod jeho hlasu. I přesto, že už v jeho 4 letech se svými rodiči přestěhoval do Norska, v jeho produkci jsou silně cítit jeho východní kořeny.

Za zlomový bod jeho kariéry se dá považovat vítězství norského národního kola pěvecké soutěže Eurovize 2009 a následný postup do evropského finále. To se konalo v Moskvě, kde se mu se svým vlastním singlem "Fairytale" podařilo získat i celkové evropské prvenství a tak se nesmazatelně zapsat do hudební historie. Singl "Fairytale" následně bourá hitparády po celé Evropě. O rok později vydává další veleúspěšný hit "Europe's Skies".
Severovýchodní folko-pop v podání Rybaka bude možné na živo slyšet 20. února 2019 v Brně v klubu Fléda. Na koncertě vystoupí spolu s estonskou operní sopranistkou Eline Nechayevovou

Vystupující

Alexander Rybak (NO) – web Elina Nechayeva (EE) – fb

Více informací

Norwegian singer and musician Alexander Rybak, winner of the Eurovision Song Contest, will be performing on February 20 in the Czech Republic in a world premiere with the phenomenal Estonian soprano and finalist of the Eurovision Song Contest, Elina Nechayeva.

The concert, to be performed in a cross over style with piano accompaniment, will include famous Rybak hits as well as classical pieces and duets with Elina Nechayeva.