Workshop Wagashi
neděle 21.10.2018 od 16:00Coffetearia Momoichi, Praha
Předprodej byl ukončen
Zážitek s Japonskou Domácí Cukrárnou
Podzim – Chryzantéma a Zajíček
Wagashi je označení pro tradiční japonské cukroví, které si nejlépe vychutnáte se zeleným čajem. A kde? Třeba ve vaší oblíbené japonské kavárně MOMOICHI. Kde si tentokrát budete moct vyzkoušet svoji zručnost a vlastní Wagashi si vyrobit.
Japonské cukrářství není jen po generace udržované řemeslo. Je to i jistá forma komplexního umění. To spočívá nejen ve schopnosti použití surovin a zvládnutí technologie výroby, ale kreativitě, znalosti japonského prostředí a ročních období , zvířat, květin, tradic, svátků a mnoha dalších elementů, které vytvoří jedinečný okamžik dokonalého spojení cukroví a čaje.
Vytváření sladkých květů vypadá v podání mistrů velmi jednoduše. Jestli to tak skutečně je, si budete moct vyzkoušet na vlastní ruce. Během dvou hodin si povíme základní informace o konkrétním připravovaném druhu wagashi. Představíme si pomůcky a práci s nimi. Ale hlavně si vyrobíte vlastního Zajíčka a chryzantému, které si odnesete domů v originální japonské krabičce společně s malým dárečkem.
Po dokončení vaší práce na vás čeká ještě odměna . Zelený čaj a pro změnu něco sladkého, co vám už nebude líto sníst.