Předprodej byl ukončen

AEROPRESS MOVIE - Světová premiéra v Brně
KINO / PROJEKCE / Film

AEROPRESS MOVIE - Světová premiéra v Brně

čtvrtek 18.10.2018 od 18:00
Univerzitní kino Scala, Brno

O akci

Dokument pro všechny milovníky kávy! Miliony lidí po celém světě používají AeroPress k přípravě kávy. Doma. Na horách. V letadlech. V podstatě kdekoliv. Má pozici jednoho z nejkultovnějších kávovarů, ale jak si ji získal?

Ústřední postavou filmu je vynálezce AeroPressu, 80-letý Alan Adler. "Nikdy jsem se nesmířil s faktem, že káva musí chutnat hořce," říká Alan v kuchyni svého domu v kalifornském Palo Alto. Rozhodl se vynalézt nový, lepší kávovar a první prototyp vytvořil jen o pár metrů dál ve své garaži.

O 13 let později už s prodaly miliony kusů, lidé si tetují AeroPress na svá těla a tisíce baristů každoročně hledá nejlepší recept přípravy kávy. Dokument odkrývá překvapivé příběhy, které stojí za tímto úspěchem!

Více informací

 

AEROPRESS MOVIE je první dokumentární film z produkce brněnského týmu European Coffee Trip. Jeho tvorbou strávil Aleš Pospíšil a Radek Nožička více než rok, v jehož průběhu zpovídalí známé osobnosti kávového světa v Palo Altu, Oslu, Soulu, Londýně a Melbourne. Tvorby originální filmové hudby se ujal Dalibor Mráz.

Jazyk: angličtina s českými titulky

Délka: 45 minut

Rozhovory: Alan Adler, Tim Wendelboe, Tim Varney, Tim Williams, James Hoffmann, Kyra Kennedy, Alex Tennant, Paulina Miczka, Anders Valde, Lisa Ligon.