Předprodej byl ukončen

Thajsko očima skeptického dobrodruha (Ostrava)
PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Cestování / Outdoor / Stand-up / Talk show

Thajsko očima skeptického dobrodruha (Ostrava)

úterý 6.11.2018 od 18:00
Bar 2TO2, Ostrava

O akci

Cestovatelský stand up o tom, jak jsem změnil názor na jednu známou zemi.

O Thajsku jsem měl jen to nejhorší mínění. Myslel jsem si, že člověk mé nátury (tzn. s těžkým odporem k turistickému kýči a davům) v takhle prohnilé zemi vydrží maximálně týden. Nakonec jsem tam zůstal šestkrát tak déle … Proč?

Možná proto, že každý kout Thajska je trochu jiný a když se člověk vydá tím správným směrem, narazí na úžasná místa a skvělé lidi. Na severu totiž nemají přeplněné pláže a bezskrupulózní obchodníky. Místo toho tam najdete prima majitele hostelů, jeskyně, kaňony a jiné lákavé věci.

Určitě kvůli jídlu. Ještě dnes se v noci budím s poslintaným polštářem, protože se mi zdálo o Pad thai, Somtamu, kari, exotickém ovoci …

Snad i kvůli tomu, že život na cestě může být pohodlný a bezstarostný. Aspoň na místech, kde je vše na dosah ruky a nestojí mnoho. Jistě, že takový život začne pravověrného dobrodruha časem nudit, ale je fajn si jej vyzkoušet.

A rozhodně kvůli atmosféře cestovatelské křižovatky. Thajsko je pro mnohé branou do Jihovýchodní Asie. Jestli někde chcete potkat každý den kolegu cestovatele, s kterým se vydržíte bavit téměř do rána, jste tu na správném místě. Ať už jsem dobrovolničil dva týdny v Bangkoku nebo se toulal okolo metropole digitálních nomádů – Chiang Mai – vždycky bylo okolo dost zajímavých podivínů i skvělých kumpánů.

Připadá vám to na mě až podezřele pozitivní? Nebojte, dostanem se i k turistickým úletům nebo bojůvkám se zákeřnými pouličními čokly. Aby to nebylo podezřele sluníčkové, protože každá země má svá pro i proti.

Přijďte, pozvěte kamarády a udělejte si na Thajsko vlastní názor.

Více informací

Přednáší Kuba Venglář ze Za horami.cz. Více informací o autorovi najdete třeba tady zahorami.cz/za-hory-za-doly/ 
Další přednášky pak na zahorami.cz/prednasky
 

Pořadatel

Kuba Venglář - Za horami.cz