Předprodej byl ukončen

Morana Farewell Night 2019
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Metal, Rock, Worldmusic

Morana Farewell Night 2019

pátek 15.2.2019 od 20:00
BARRÁK music club, Ostrava

O akci

Moranu libými tóny vyprovodí a k poslechu a tanci zahraje výběr z moravsko-česko-slezsko-polských folk-metalových hroznů! :)
 

Více informací

Silent Stream Of Godless Elegy (folk doom metal, CZ)

https://www.facebook.com/ssoge

video @ Youtube

Cruadalach (folk core, CZ)

https://www.facebook.com/cruadalach

video @ Youtube

Radogost (folk metal, PL)

https://www.facebook.com/radogostpl

video @ Youtube

 

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY
Moravská kapela s češtinou na rtech. Držitelé dvou hard'n'heavy Andělů. Melancholická a zároveň hřmotná hudba, setkání zadumaného metalu s folklórními motivy dávné Moravy. Poslední album "Smutnice" producentsky zastřešené izraelským hudebníkem Yossim Sassim (ex-Orphaned Land). Sedm desek, více než dvacet let existence, stovky koncertů a festivalů po celé Evropě. Bezpochyby průkopníci stylu, kterému se ve světě říká "Folk Metal"..

aktuální album "Smutnice" k poslechu na Bandcamp

CRUADALACH
Tradiční hudební nástroje (housle, flétny, šalmaje), řízný corový vokál, chytlavé melodie s keltskými motivy, energické songy a divoké koncerty. To jsou hlavní charakteristiky české folk-corové kapely, která dobývá evropská pódia již od roku 2009. Vášeň a kontroverze - tato slova Cruadalach vystihují nejlépe. Již během svých prvních zahraničních koncertů upoutala kapela pozornost na evropské scéně a pódia v cizině pak Cruadalach dobývali se stejnou vervou jako ta česká. Nyní má kapela díky na kontě 11 navštívených evropských zemí. Cruadalach supportovali největší jména folk/paganmetalového žánru (Eluveitie, Arkona, Korpiklaani, Equilibrium, Ensiferum, Trollfest, Týr, Percival Schuttenbach etc.), a to paradoxně zejména na zahraničních pódiích.

RADOGOST
Mýty, legendy a tradice starých Slovanů ožijí v podání polských Radogost, kteří přijedou propagovat svoji aktuální desku "Przeklęty".