Předprodej byl ukončen

Květy (projekt YM)
KONCERT / Hudba – Elektronika, Pop, Rock

Květy (projekt YM)

pátek 14.12.2018 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Elektropopová a countryová tvář oceňované brněnské kapely Květy a jejích hostů. Výjimečný projekt koncipovaný jako unikátní turné po vybraných městech.

Více informací

Skupina Květy existuje již od začátku tohoto tisíciletí. Za tu dobu stihla vydat slušný počet alb, řádně proměnit svoji sestavu, získat řadu ocenění (Vinyla, Anděl) a také velmi plynule proplouvat jednotlivými hudebními styly. Tentokrát se představí se svým aktuálním projektem YM. Kapela Květy posílena řadou hostů rozdělí svůj večer na dvě kontrastní poloviny. První část country

s akustickými nástroji, druhá v elektropopovém duchu. V přídavcích zazní písně Květů, v nichž se tyto dva odlišné zvukové přístupy spojí do jednoho. Celé toto jedinečné vystoupení bude dokreslovat osobitá videoprojekce. Projekt YM vychazí zároveň na hned třech albech.

Zvuk skupiny Květy je velmi netradiční, a to jak pro nástroje, které využívá, tak pro spojení několika nepříliš často spolupřítomných prvků: humoru, chuti hledat nové postupy, hravosti a nadprůměrných hráčských schopností. Květy se nebojí agresivnějších poloh ani výrazných melodií nebo experimentů s hlasem. 

Poznávacím znamením skupiny jsou surreálné texty Martina Kyšperského. Zpěvák platící za výrazného mluvčího generace narozených v 70. a 80. letech, se rád ve svých textech prochází sny nebo časoprostorem svého dětství. Jeho zdánlivě banální „poezie všedního dne“ se proplétá s okamžiky obnažené intimity a křehké citovosti. Martina můžete vídat v posledních letech také jako herce, např. v seriálech Trpaslík, Redl, Světlu vstříc a Případ pro exorcistu.

www.kapelakvety.cz