Předprodej byl ukončen

Vánoční tvoření wagashi
PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Vánoční tvoření wagashi

neděle 9.12.2018 od 15:00
Coffetearia Momoichi, Praha

O akci

Předvánoční tvoření s Japonskou domácí cukrárnou

Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale jsou také plné krásných symbolů. O tom, které z nich patří k českým nebo japonským vánocům si povíme druhou adventní neděli v Momoichi.

Z fazolové hmoty si tentokrát vymodelujeme japonské skořicové prasátko Inošiši, červenou Vánoční hvězdu a rolničku - suzu, která přináší štěstí  jak v Čechách tak v Japonsku.

Japonské cukrářství není jen po generace udržované řemeslo.  Je to i jistá forma komplexního umění. To spočívá nejen ve schopnosti použití  surovin a  zvládnutí technologie výroby, ale kreativitě, znalosti japonského prostředí a ročních období , zvířat, květin, tradic, svátků a mnoha dalších elementů, které  vytvoří jedinečný okamžik dokonalého spojení cukroví a čaje.

Vytváření  sladkých květů vypadá v podání  mistrů velmi jednoduše. Jestli to tak skutečně je, si budete moct vyzkoušet na vlastní ruce. Během dvou hodin si povíme základní informace o konkrétním připravovaném druhu wagashi. Představíme si pomůcky a práci s nimi. A sami si vyrobíte 3 různé kousky cukroví, které si odnesete domů v originální japonské krabičce společně s malým dárečkem.