Předprodej byl ukončen

Gogo Penguin (UK)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika, Pop, Rock

Gogo Penguin (UK)

čtvrtek 4.4.2019 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

VZRUŠUJÍCÍ PULZUJÍCÍ JAZZ OVLIVNĚNÝ ELEKTRONIKOU

Strhující manchesterské trio GoGo Penguin, které nedávno vyprodalo londýnskou Royal Albert Hall, se po dvou letech vrátí do intimního prostředí Jazz Tibet Clubu. 

Proměnlivé lámané beaty, telepatická souhra a podmanivé melodie – to vše přispívá k nezaměnitelnému, zcela jedinečnému zvuku GoGo Penguin – kapely považované za vůbec nejzajímavější počin, který se na britské scéně v posledních letech objevil. 

Složením by mohlo jít o typické klavírní trio, ale zatímco melodické a harmonické nápady a struktura skladeb vycházejí z klasiky a jazzu, rytmy čerpají z elektronické hudby. Právě toto setkání protikladů činí unikátní akusticko-elektronický zvuk GoGo Penguin tak vzrušující a vytváří tolik působivou a emocemi nabitou hudbu, která čerpá z opojné kombinace vlivů od umělců jako Brian Eno, John Cage či Squarepusher, ale i z atmosféry deštěm zmáčených šedivých ulic Manchesteru.

Jejich debutové album Fanfares bylo nominováno na nejlepší jazzové album v Gilles Peterson’s World Wide awards a BBC Music ho komentovalo slovy: „GoGo Penguin se zdají být předurčeni k velkým věcem.” Následující nahrávka V2.0 (Gondwana Records) byla nominována na album roku 2014 v rámci prestižních britských cen Mercury Prize. V roce 2016 pak na legendárním labelu Blue Note vydali ceněné album Man Made Object. Na koncertě představí svou aktuální nahrávku A Humdrum Star.

Vystupující

Gogo Penguin (GB) – web

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Bára Zmeková - 19. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc