Předprodej byl ukončen

Čaj o páté 2019: Steampunkové obludárium
DIVADLO / FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / PŘEHLÍDKA / TANEČNÍ PARTY / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Představení / Gastro / Tanec / Umění – Design

Čaj o páté 2019: Steampunkové obludárium

sobota 14.9.2019 od 17:00
Klub Kotelna, Praha

O akci

ČAJ O PÁTÉ 2019 je jedinečným tématickým večerem ve steampunkovém, viktoriánském & dekadentním stylu. Tentokrát se společně přeneseme do atmosféry pravého steampunkového obludária v jedné z vyhlášených čtvrtí ponurého Londýna na sklonku 19. století. Společnost čelí tváří v tvář nejen velké průmyslové revoluci, ale také době, ve které nic není nemožné a zároveň nic není takové, jak se zdá!

Přednášky, velkolepá panoptická přehlídka, prodejní stánky s módními doplňky i oděvy v různých alternativních stylech, taneční i divadelní doprovodná vystoupení, výstavy, tématická hudba, workshopy, fotokoutek, stylová výzdoba i občerstvení a mnoho dalšího! Účast na večeru je podmíněna dresscode, který je však velice pestrý a široký.  Vstup na událost je vzhledem úrovni dekadence a eroticky laděným náznakům striktně pro 18+. 


ČAJ O PÁTÉ volně navazuje na předchozí ročníky: ČAJ O PÁTÉ: Viktoriánské podsvětí a ČAJ O PÁTÉ: Od oděvu po výchovu.

Pořádá Margueritte Weinlich, Steamzine.cz - Steampunkeři v ČR za podpory lidí z české a zahraniční steampunkové komunity.

 

 

~STEAMPUNK a steampunková komunita v Praze a České republice~ 


Co je vlastě ten steampunk?  Velice zjednodušeně, jde o podžánr fantasy/sci-fi literatury, alternativní módní a lifestylový i hudební směr, jenž vychází z představ, které měli o budoucnosti lidé 19. století - přesněji z doby vlády královny Viktorie. Steampunk se promírá nejen do knižní, ale i filmové a divadelní formy a interiérového designu.

Fotografie výše byly pořízeny spřátelenými fotografy na pravidelných Steampunkových & Viktoriánských piknících, které pravidělně pořádá Margueritte Weinlich za Steamzine.cz. Tradičně se setkáváme v půlce července a ani příští rok nebude výjimkou. Těšíme se na Vaší účast!