Předprodej byl ukončen

Rub a líc bhútánského štěstí
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Rub a líc bhútánského štěstí

pondělí 4.2.2019 od 19:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

 

VYPRODÁNO - MOC DĚKUJEME!

 

Pro informaci o dalších akcích sledujte náš nový Facebook oBhutanu.cz a vše se dozvíte jako první!

 

Program cestovatelské besedy: Bhútán celosvětově proslavilo Hrubé Národní Štěstí. Jaká je ale pravda o bhútánském štěstí? Jak to vypadá v Bhútánu na místech, kam turisté jen těžko zavítají?  O co se opírá bhútánská ekonomika a styl života?

 

Hlavní část: Cesty po Bhútánu – Matouš Hurtík a Kristýna Tronečková strávili v Bhútánu devět měsíců, procestovali zemi od východu na západ a od jihu na sever, prováděli výzkum štěstí a spirituality a vedli workshopy pro mladé podnikatele. Jaké je spát v chrámech, přátelit se s mnichy a pít žabí pálenku?  Proč je v zemi tolik sebevražd a psů? Je bhutánské hrubé národní štěstí pouhou marketingovou iluzí nebo jsou za tím hluboké kořeny spokojenosti místních lidí? Jak může toto rapidně měnící se království vypadat za pár let?

 

Host pro druhou část: Život v zemi štěstí očima bhútánské studentky – Gaya Chhetri studuje obor Environmental Management na Royal Thimphu College a právě teď tráví svoji zahraniční praxi na Istvan University v Maďarsku. Je to její první evropská cesta, a srovnání přístupů v Bhutánu a Evropě může být rozhodně zajímavou a obohacující zkušeností jak pro ni, tak pro posluchače.