Předprodej byl ukončen

Dáša Ubrová Band
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Pop

Dáša Ubrová Band

pátek 1.11.2019 od 20:00
Music Lab, Brno

O akci

Dáša Ubrová-Vojtěch Svatoš-Pavel Šmíd to je autorská trojice stojící, spolu s Emilem Kopřivou a jeho písní „Kostky“, za debutovým albem pod názvem "Dáša Ubrová";, které se v roce 2018 nahrávalo ve studiu SONO Records pod dozorem zvukového mistra Milana Cimfe.
Dáša Ubrová - zpěvačka se sametovým hlasem a jasnou artikulací není na brněnské hudební scéně neznámý pojem. Kapelu, která zajímavým způsobem pracuje s latinou, jazzem, šansonem i blues, ji sestavil a řídí mladý brněnský skladatel, aranžér, zpěvák a hráč na klávesové nástroje Vojtěch Svatoš.
Dáša Ubrová (podobně jako kdysi Zuzana Navarová) umí velmi dobře pracovat se zpívaným textem, což je nejenom proto, že si texty i sama píše, ale že dokáže prožít i jejich niterný smysl a význam.
Původně působila ve folkové, později artrockové skupině uBer!, se kterou nazpívala alba První barování a UNIVERSUM. V současné době vystupuje příležitostně s významným jazzovým kytaristou Milanem Kašubou a kontrabasistou Petrem Kořínkem.
Vojtěch Svatoš - talentovaný skladatel, hudební producent, aranžér a hráč na klávesové nástroje a také expresivní zpěvák. Dravý způsob hry nemá v žádném protikladu s přesností a výrazem a ještě vedle samotné hry na klávesách a mocionálnímu zpěvu stačí dělat patřičné show, které není v
rozporu se vším, co na pódiu nabízí. Hraje ve skupině FRIED ACE, ROCKY EAGLES AFTER, BENNY Q a je kapelníkem nové doprovodné kapely DÁŠI UBROVÉ se kterou si lidsky i umělecky správně "kápli do noty". Je spoluzakladatelem JF Production, hudební produkce, filmové dokumenty, krátké filmy, hudební videoklipy a speciální fotografie. Pavel Šmíd - kytarista, perkusionista a hudební producent. Je členem kapely FRIED ACE, ve které se skladatelsky potkali s Vojtěchem Svatošem, vydali album Bridged differences, singl Letters for mademoiselle perfcect Ann. V instrumentálním duu KORAJUNGLEJAZZ vydal tři CD – Kauri, Nimba a Faraje. Společně s Martinem Pírem založili nahrávací studio a vydavatelství RUSTICAL RECORDS, kde pracuje na projektu King’n’doom – RAW afroground a dalších. Dále působí v kapele BENNY-Q, Eva & the Hurricanes, spolupracuje s tanečním a pohybovým studiem BOSORKA, doprovází terapeutické a anatomické taneční kurzy studia MOVEART a projekty DENBAYA.
Bratři Jakub a Bořek Tvrzníkovi tvoří nedílnou součást doprovodné kapely Dáši Ubrové. Ti dva spolu vystupují již od března 1997. Hrají v kapele ANOTHER WAY a jsou tvůrci a capella uskupení PT VOCALS. Jejich mistrovská hra stejně jako nápadité a hravé aranže obohacují hudbu Dáši Ubrové. O
rytmickou složku se starají bubeníci Štěpán Podrazil, mladý vycházející bubenický talent a Bohdan Moudrý zkušený technický bubeník působící doma i v zahraničí od roku 1993.

Další akce pořadatele

70 let Rock&Roll – Něco si přej & Rocky Eagles + Milan Kašuba - 26. dubna od 20:30, Music Lab, Brno

Alf Carlsson /Jiří Kotača Quartet - křest alba - 28. dubna od 20:00, Music Lab, Brno

Cross the Maze with Páni kluci & Anomie - 27. dubna od 20:00, Music Lab, Brno