Předprodej byl ukončen

Gaia Mesiah
KONCERT / Hudba – Rock

Gaia Mesiah

pátek 15.3.2019 od 20:00
Music Club Kandlák, Prachatice

O akci

Album Excellent Mistake, které vyjde 1. února u Warner Music Czech Republic, natočili Gaia Mesiah v inspirativní atmosféře pražského studia Golden Hive, jehož spolumajitel Amak Golden byl i zvukovým producentem alba. Bubenice Míša říká: „Věříme sobě, kapele a tomu, co děláme, tedy rock’n‘rollu. Warner Music nám poskytli zázemí, plnou tvůrčí svobodu a nakopli nás k neprodlené tvorbě. My jsme tu nálož důvěry a očekávání vrazili producentovi Amakovi do náruče v Golden Hive Studiu, a toto spojení se ukázalo býti čarovné a produktivní.“ Producent Amak Golden na nahrávání s Gaia Mesiah vzpomíná: „Je to čtveřice skvělých lidí, úžasných individualit, pracujících pro celek. Skvělá atmosféra a pozitivní emoce jsou to nejzásadnější koření.”

 

Gaia Mesiah patřila do roku 2008 ke stálicím tuzemské rockové scény. Divoká Marka a její nespoutané kolegyně si svojí neuvěřitelnou energií pravidelně podmaňovaly davy fanoušků. V roce 2005 vydala pod hlavičkou Universal Music úspěšné album „Ocean“, v roce 2007 temnější „Alpha Female“, výrazně poznamenanou rukopisem producenta Jaze Colemana. Live album „Thank You Dr. Beat“ z roku 2008 bylo vlastně rozloučením na dlouhou dobu. Po odchodu charismatické frontmanky Marky Rybin a neúspěšném pokusu o resuscitaci ve spolupráci se zpěvákem Viktorem Dykem, byla kapela „uložena k ledu“. V roce 2016 se však tyto ledy prolomily a Gaia Mesiah v říjnu vyrazila na turné, a to dokonce i s australským basistou Joshem Stewartem. Pro Joshe znamenal comeback kapely zcela zásadní změnu v životě a návrat z australské domoviny do Čech: „Původně jednorázově plánovaný reunion kapely změnil zcela moji základní životní trajektorii, znovu jsem našel lásku k hudbě a tu neskutečnou energii, kterou v kapele sdílíme. Teď jsem tady zpátky v Praze, chystáme se na turné a vydáváme album,” dodává Josh. Loni v létě absolvovali jediné vystoupení na festivalu

Rock for Churchill, letos si jejich nespoutanou živelnou energii užili například fanoušci na Rock for People. Gaia Mesiah přešla pod křídla hudebního managera Petra Fořta, který stojí za úspěchy kapel Horkýže Slíže, Divokej Bill, Vypsaná fixa a dalšími. Na koncertech za konzolí zvukařského pultu dotváří nabušený zvuk kapely legendární Bert Neven.

Vystupující

Gaia Mesiah (CZ) – web

Více informací

Start: 20:00 hod.

Club open: 19:00 hod.

Vstupenky na místě: 300,- Kč

Odkazy: www.gaiamesiah.com https://www.facebook.com/gaiamesiah www.instagram.com/gaiamesiah