Předprodej byl ukončen

1800 km pěšky a sama
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

1800 km pěšky a sama

úterý 19.3.2019 od 18:00
Vnitroblock, Praha

O akci

Vezmu vás na svoji první velkou cestu. Tu, která byla příčinou všech ostatních. 1800 km pěšky z Cap de Creus přes Pyreneje po GR11 a po Severní svatojakubské cestě až na Mys Finisterre.
„Nikdy předtím jsem necestovala sama, ani po Česku. Nikdy jsem se nevydala na tak dlouhý trek. Nikdy jsem nenesla na zádech 20kilový batoh. Ještě nikdy jsem nespala v noci venku sama… Nemám žádné superkvalitní vybavení – spravované pohorky mi praskly hned v letadle a díra v krosně na sebe nenechala dlouho čekat. Neumím ani slovo španělsky. Přesto chci přejít GR11 a pak pokračovat až na mys Finisterre. 1800 km, 50 km převýšení. Za jak dlouho se vrátím domů s pláčem?“

Přednáší Kateřina Krejčová ze Z cesty kolem světa.

Odmalička ji lákaly vysoké kopce a ve dvanácti letech se rozbrečela, když jí maminka na túře ve Vysokých Tatrách nedovolila přechod přes Priečné sedlo. Bod zlomu? Ve čtyřiadvaceti vylezla na Mont Blanc a v šestadvaceti si sbalila batoh a vyrazila přejít pěšky Pyreneje po GR11, jednom z nejtěžších evropských dálkových treků. Na první velkou cestu navázala dobrovolničením v himálajské vesničce, výstupem na šestitisícovku a o pár let později také cestou kolem světa za 484 dní, o které nedávno vydala knihu Pozpátku kolem zeměkoule. Jak to všechno začalo a proč?

Více informací

Přednáší Kateřina Krejčová ze Z cesty kolem světa.

Více info na www.zcestykolemsveta.cz