Předprodej byl ukončen

Drums of Jethro Tull – Clive Bunker /UK/
KONCERT / Hudba – Rock

Drums of Jethro Tull – Clive Bunker /UK/

pátek 1.3.2019 od 19:00
Mersey Klub, Brno

O akci

Slavné hity Jethro Tullpoprvé naživo v Mersey Klubu!

Brno čeká v březnu 2019 velká hudební událost. Do moravské metropole přijede zakládající člen legendárních Jethro Tull– bubeník Clive Bunkerz Velké Británie. Bunker ve skupiněpůsobil v nejlepších letechaž do roku 1971 a je podepsán pod největšími hity kapely jako Locomotive Breath, Aqualung, Bourrée, My Sunday Feelingad. Britská rocková skupina Jethro Tullse zformovala v roce 1967 v anglickém Blackpoolu a její vůdčí osobností byl skotský flétnista a skladatel Ian Anderson. Jethro Tullpředstavovali patrně nejproslulejší hard-folk rockový soubor, jehož vrcholným obdobím tvorby byl přelom 60. a 70. let 20. století.  Hudba Jethro Tullbyla od počátku inspirována starou britskou a keltskou lidovou hudbou, blues, rockem i prvky evropské klasické hudby. 

 

Složení skupiny se během let měnilo, ale pilířem a vůdčí osobností, která určovala její uměleckou podobu, zůstával celou dobu extravagantní flétnista Ian Anderson, který ovládal několik nástrojů v čele s příčnou flétnou, ale i dudy, mandolínu a kytaru. Svojí inspirací středověkým folklórem si skupina získala respekt odborníků. Rytmiku v nejslavnějších letech 1967-1971 obstarával  bubeník Clive Bunker, sestavu doplňoval basák Jeffrey Hamonda ikonický kytarista Martin Barre.

 

V pátek 1.3.2019 se poprvé představí Clive Bunker v Mersey klubu se speciálním bluesrockovým koncertním programem v doprovodu kapely fenomenálního italského kytaristy a zpěváka Riki Massiniho. Zazní velké hity Jethro Tull z doby Bunkerova působení v kapele, ale i jeho autorská tvorba a těšte se též na bubenická sóla.

Další akce pořadatele

Mersey Gathering vol. 5 - 8. června od 16:00, Letní kino Špilberk, Brno

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez - Vánoční koncert - 4. prosince od 20:00, Sono Centrum, Brno

Michal Pavlíček + Bára Basiková – Faces Tour 2024 - 24. července od 20:00, Sono Centrum, Brno

The Animals & Friends + Creedence Clearwater Revived + Flamengo - 30.1.2025 od 18:00, Sono Centrum, Brno

Pasion de Buena Vista - 14.2.2025 od 18:30, Sono Centrum, Brno

The Backbeat Beatles (Liverpool, UK) - 23. listopadu od 19:00, Sportovní hala DATART, Zlín

Pořadatel