Předprodej byl ukončen

Listolet ft. Cermaque a Beata Bocek
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Rock, Worldmusic

Listolet ft. Cermaque a Beata Bocek

úterý 23.4.2019 od 19:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Východočeský křest nového alba kapely Listolet. Role křtících hostů se ujme básník a hudebník Cermaque a slezská písničkářka Beata Bocek.

Více informací

Trvalo to dlouhých šest let než listoletci upekli nové album Pětiminutový tulák, jehož východočeský křest proběhne v Klubu 29. Za těch šest jar přibylo polámaných taktů a dalších kudrlinek, i když ani dnes Listolet nezapře folkové kořeny. Dvanáct probarvených skladeb je zabaleno do ilustrovaného bookletu od valašské výtvarnice Petry Jirouškové. Mezi hosty tentokrát najdeme třeba etnojazzovou zpěvačku a skladatelku Lucii Páchovou nebo klasika mnoha žánrů, Jardu Svobodu ze skupiny Traband.

Ústředním motivem desky jsou příběhy. „Osobní příběh člověk potřebuje, aby vůbec ráno vstal z postele, příběhy jsou nám domovem i vězením, na příběhy se i umírá,“ vysvětluje frontman kapely Tomáš Háček. Album je ale také o toulání a o domově - vychází v momentě, kdy listoletce zastihl přechod do stavů rodinných. „Co může udělat snílek, aby zůstal snílkem, když se stane otcem od rodiny?“ přemýšlí přistávající listoletci a navrhují tuláckou homeopatii. Pětiminutový tulák je pozvánka k instantním útěkům do volajících dálek a ke šťastným návratům domů.

Listolet brázdí pomezí českého folkrocku a alternativy od roku 2010. Do širokého nástrojového arzenálu patří kromě rockového základu třeba mandolína, akordeon, saxofon či trubka. Listolet koncertuje v Čechách i zahraničí a se singlem Lullaby prorazil až na MTV. Skupina vznikla v Brně, jehož hudební scénou nasákla, dlouhodobě se však hlásí k původu v Západních Karpatech (Zlín, Valmez), kam se také postupně vrací. Po albech Listolet (2012) a Malý kluk (2013) je Pětiminutový tulák třetím řadovým albem.

Role křtících hostů se ujme básník, režisér a hudebník Jakub Čermák aka Cermaque a slezská písničkářka Beata Bocek!