Předprodej byl ukončen

Koncert Luboše Pospíšila v triu s O. Fenclem a M. Hnátkem
KONCERT / Hudba

Koncert Luboše Pospíšila v triu s O. Fenclem a M. Hnátkem

čtvrtek 2.5.2019 od 20:00
Horká Vana, České Budějovice

O akci

Luboš Pospíšil

„Se svým naléhavým přednesem nemá u nás mezi zpěváky konkurenci,“ psalo se v recenzích na nedávný albový komplet Luboše Pospíšila Route 66.

Do HORKÉ VANY přijede v triu s kapelníkem své doprovodné kapely 5P, klávesistou a kytaristou Ondřejem Fenclem (též V. Merta, J. Hrubý, Marsyas, Schodiště, Hromosvod…) a perkusistou Michalem Hnátkem.

Vystupující

Luboš Pospíšil (CZ) – web

Více informací

Luboš Pospíšil zahájil svou hudební pouť v roce 1969 v řadách populárního C&K Vocalu a brzy se stal jeho nejoblíbenějším členem. Zásadně se podílel např. na průlomovém cd Generace, zejména v druhé půlce sedmé dekády se ale stále častěji prosazoval s písněmi, které z tvorby mateřského souboru vybočovaly a paralelně jezdil po tuzemských sálech sám s kytarou.

Na první sólovou desku si musel Pospíšil z dobových důvodů počkat až do roku 1983, uzrála ale jako nejlepší víno. LP Tenhle vítr jsem měl rád se ve své době stalo bombou. Pospíšilův charakteristický rejstřík v kombinaci s poetickými texty básníka Pavla Šruta přinášel zcela unikátní styl, zpěvák se rázem postavil po bok interpretů typu Vladimíra Mišíka. S novou kapelou 5P, mezi jejímiž členy nechyběl Bohumil Zatloukal (ex-Jasná páka), David Koller nebo Michal Pavlík (dnes Čechomor), vyprodával v letech 1982-88 sály po celé republice. Dvě další řadová alba pokračovala v tradici úspěšného debutu, na sklonku osmdesátých let Pospíšil a Koller podpořili R. Hladíka v na čas obnoveném Blue Effectu.

Po roce 1990 Luboš Pospíšil vydal několik dalších alb, nejprve s členy Hudby Praha, později s kutnohorskými muzikanty pod značkami Biograf a LPG.

Čas na změnu nastal v létě 2007, kdy se Pospíšil obklopil o dvě až tři generace mladšími muzikanty a na prahu šedesátky se pustil do zásadní etapy pod obnovenou značkou 5P. Tři řadová alba korunovaná aktuální Soukromou elegií (2014) spustila novou lavinu zájmu. Turné střídá turné, výjimkou poslední dobou nejsou ani vyprodané sály, aktuálně běží šňůra koncertů s názvem Route 66 reflektující vydání supraphonského boxu s kompletní diskografií a bonusy. Omlazení 5P omladili svého Luboše - lze směle hovořit o comebacku.