Předprodej byl ukončen

Nina Špitálníková: Mezi dvěma Kimy
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / Cestování / Outdoor / Umění

Nina Špitálníková: Mezi dvěma Kimy

úterý 7.5.2019 od 19:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Málokomu se podaří pobývat v Severní Koreji bez všudypřítomného průvodce a být tak neustále pod dohledem. Koreanistce Nině Špitálníkové se to povedlo v životě hned dvakrát. Debata a přednáška s autorkou knihy Mezi dvěma Kimy.

Více informací

Málokomu se podaří pobývat v Severní Koreji bez všudypřítomného průvodce a být tak neustále pod dohledem. Koreanistce Nině Špitálníkové se to povedlo v životě hned dvakrát. V letech 2011 a 2012 absolvovala studijní pobyty na Kim Il-songově univerzitě za vlády obou posledních vládců Kim Čong-ila a Kim Čong-una. Své zážitky zúročila v knihách Mezi dvěma Kimy, Propaganda v KLDR: funkce, metody a vývoj, Ideologie čučche. Made in Korea a Kult osobnosti Kim Il-songa.

Co obnášelo studium v jednom z nejtužších diktátorských režimů na světě? Jak vypadá bezprostřední severokorejská realita? Jak se režim během pár měsíců změnil po převzetí moci Kim Čong-unem?

Nina Špitálníková (*1987) vystudovala koreanistiku v Ústavu Dálného východu na Karlově Univerzitě v Praze. V roce 2018 se stala členkou výzkumného týmu v Peace Research Center Prague, který koordinuje Institut bezpečnostní politiky, ve spolupráci s jednotlivci z Peace Research Institut Frankfurt, Katedry mezinárodních vztahů, Katedry evropského práva, Katedry psychologie a Ústavu ekonomických studií UK. Angažuje se v aktivitách souvisejících s genderovou nerovností a s problematikou samoživitelek. V roce 2017 založila s britským dubovým uskupením Vibronics mezinárodní projekt Woman on a mission, který upozorňuje na znevýhodnění žen v hudebním průmyslu. Jako dramaturg a produkční pracuje v pražském multikulturním centru Crossclub.