Předprodej byl ukončen

Nepál jinýma očima (Monika a Zdeňka Šťovíčková)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Nepál jinýma očima (Monika a Zdeňka Šťovíčková)

neděle 5.5.2019 od 18:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

Jednoho dne jsme se s mamčou rozhodli pro jinou dovolenou než v hotelu a poprvé se vydaly s batohem a cizí skupinou lidí kamsi do neznáma do Nepálu. Od cesty jsme očekávaly pouze poznání neznáme země. Netušily jsme, co vše nám cesta nakonec přinese. Kromě velikých zážitků, z jedním z nich je přespání v nepálské rodině, jsme přehodnotily hodnoty a potřeby k živtu. Moje maminka si adoptovala holčičku a zároveň jsme se snažily alespoň na chvíli zpříjemnit nepálským dětem a lidem, kteří nemají lehký život, dny společnými aktivitami.

 

Po 3 týdnech v Nepálu jsme si přivezly nové kontakty na nepálské přátele, abychom zůstali v kontaktu. Půl roku později se mamča rozhodla Nepál navštívit znovu, aby se potkala se svou adoptovanou dcerkou, přáteli a udělala radost alespoň malé skupince dětí v podobě sladkostí, omalovánek apod., za které jsou opravdu vděčné.

 

Když se z Nepálu vrátila potřetí, rozhodla se pomoci Nepálu cestovním ruchem a zároveň umožnit nám cestovatelům vidět tuto cizí zemi jinýma očima nežli obyčejný turista.

 

Více informací

Přednášející: Monika Šťovíčková, Zdena Šťovíčková – pokud vyjde vízum, přijde s námi i nepálský chlapec.