Předprodej byl ukončen

Zážitky z východní Afriky: Tanzanie & ostrov Zanzibar
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Zážitky z východní Afriky: Tanzanie & ostrov Zanzibar

čtvrtek 9.5.2019 od 19:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Tanzanie leží ve východní Africe. Určitě odtud znáš Kilimandžáro (5.895 m), nejvyšší horu Afriky. Země má neobvyklé množství národních parků. Žijí v nich miliony zvířat. Uvidíš volně pobíhající slony, žirafy, zebry, lvy, gepardy, hrochy a třeba budeš součástí migrace obrovských stád pakoňů a buvolů. Při spaní v divočině usínáš za zvuků hyen, před toaletou na tebe čeká buvol a ráno máš třeba výhled na slony okusující stromy blízko tvého stanu. Máš v této zemi pocit, že se stáváš součástí dokumentů z National Geografic. Jednou z postav ve filmu Lví král a Madagaskar. Všudypřítomné baobaby tě zanesou do příběhu Malého prince. Ti, co mají rádi film/knihu Bílá Masajka, objevují tradiční způsob života na vesnicích Masajů.
Součástí země je slavný ostrov Zanzibar. Co se o něm obvykle dozvíš? Ráj na zemi. Ostrov koření. Dech beroucí exotika. Má jedny z nejkrásnější pláží východní Afriky. Destinace jako stvořená pro líbánky. Místo pro fanoušky kapely Queen, protože tu své dětství prožil Freddie Mercury.
Ovšem má to své ALE… Všechno tu nemusí být tak, jak to na první pohled vypadá. Přijď objevit i druhou stranu mince. Povím ti pár veselých historek, tipy, kam vyrazit i s jakými náklady počítat. Ukážu fotky nádherných zanzibarských pláží, divokých zvířat v národních parcích a okolí pod Kilimandžárem.
Tanzánii jsem se vydala prozkoumat na měsíc v době Vánoc a nového roku 2019. Tak si to dáme tři měsíce poté 😊

Kdo ti o tom všem poví?
Bára Vacková (Pečeňová). Její vášní je cestování, překonávání svých limitů a sbírání pestrých zážitků.
Délka 90 min. + přestávka.