Předprodej byl ukončen

MOTHER AFRICA - Cirkus smyslů - New Stories From Khayelitsha
FESTIVAL / KONCERT / PŘEHLÍDKA / VÝSTAVA / Hudba – Folk / Country, Worldmusic / Děti / Tanec / Umění

MOTHER AFRICA - Cirkus smyslů - New Stories From Khayelitsha

pátek 28.2.2020 od 19:00
Kongresové centrum, Praha

O akci

Oslnili už celý svět - vyprodán byl Londýn, New York, Sydney i Paříž - 28.2.2020 se poprvé představí v Praze - Ti nejlepší umělci Afriky.

MOTHER AFRICA - CIRKUS SMYSLŮ - NEW STORIES FROM KHAYELITSHA

www.motherafrica.cz #motherafricacz

28.2.2020 v 19:00 PRAHA, Kongresové centrum

Ceny vstupenek: 1.190, 990, 790, 590 a 390 Kč

Úchvatné představení protkané skutečnými příběhy z Khayelitshy (největší čtvrti Kapského města). Úžasná živá hudba, zpěv i tanec + africké tradice, zvyky a rituály + dechberoucí akrobacie + krásné kostýmy a neuvěřitelné množství fantastické zábavy, živelné energie a úsměvů - to vše je MOTHER AFRICA s podtitulem CIRKUS SMYSLŮ.

Jedná se o naprosto unikátní show, která představí Afriku velkým i malým divákům v celé její rozmanité kráse. Ukažte svým dětem Afriku zblízka - s námi je to bude bavit! :-)

Více informací

Vášnivé, energické, plné nadšení i úsměvů to je představení Mother Africa (Matka Afrika), které vyprodává velká hlediště na celém světě již od roku 2003. Vystupují v něm Ti nejlepší a nejtalentovanější umělci ze sedmi zemí afrického kontinentu, mezi kterými jsou i borci zapsaní v Guinessově knize rekordů. Představení je plné skutečných životních příběhů, radostí i starostí obyvatel Afriky. Je protkáno dechberoucími akrobatickými čísly, která jsou doprovázena živou kapelou, zpěvem i tancem. Své nezastupitelné a unikání místo mají také africké tradice, rituály, kostýmy či masky.

Kreativní tým - Winston Ruddle, Ulrich Thon a Hubert Schober – je jedním z nejlepších na této planetě. Jejich, dnes už kultovní, představení Mother Africa dobylo doslova celý svět. Oslnilo Broadway v New Yorku, kde bylo dva měsíce vyprodáno, stejně jako v londýnském West Endu, Sydney, Berlíně, Paříži či Curychu.

V představení vystupují skutečně jen Ti nejlepší umělci Afriky, kteří tak prezentují svůj domovský kontinent celému světu. Jedním z nich je Mohamed Ben Sylla z Pobřeží slonoviny, který zvítězil v soutěži Afrika Got Talent a od té doby je považován za nejohebnějšího muže planety. Takových výjimečných umělců, akrobatů, zpěváků, tanečníků a hudebníků je představení skutečně plné, celkem se jich představí kolem třiceti.

Velkým posílením tvůrčího týmu je Georges Momboye, světově uznávaný taneční génius a choreograf v jedné osobě. Narodil se na západě Pobřeží slonoviny jako vnuk kmenového náčelníka, jehož povinnosti zahrnovaly i rituály a obřadní tance. Tanec byl přirozenou součástí jeho života již od útlého dětství. V Národním baletu Pobřeží slonoviny studoval africké tance, ale také klasický balet a taneční formy jazzu. Západním modernismem byl tak fascinován, že odešel do New Yorku a poté do Paříže, kde v roce 1992 založil vlastní taneční společnost. Pro projekt Mother Africu zpracoval a nastudoval choreografie už v roce 2005. Nyní se vrací a taneční část pod jeho vedením bude určitě velkolepá. V roce 2017 byl prezidentem Pobřeží slonoviny oceněn Řádem za zásluhy „Chevalier dans l'ordre national du mérite“.

„Khayelitsha“ (překládá se jako náš nový domov) je název jedné z největších černošských čtvrtí v Jihoafrické republice, která se nachází asi třicet kilometrů od Kapského Města. Odhaduje se, že zde žije dva miliony lidí různého původu a náboženství, ve stísněných prostorech a často v chatkách vyrobených z plechu, dřeva či kartonu. Tvůrci představení ve svém představení ukazují reálný život v Khayelitshe, snaží se ukázat drobné i velké radost života, představit mnoho talentovaných umělců, kteří prošli touto těžkou životní zkouškou. „V 60. letech byly černošské čtvrti výsledkem nelidské rasové politiky. Dnes jsou symbolickým obrazem našeho vnímání Afriky,“ říká Ruddle. „V mnoha myslích přetrvávají představy o Africe z dob kolonialismu. Na mnoha místech afrického kontinentu se stále vedou války, je obrovská chudoba i nedostatek základních životních potřeb, ale také už existuje mnoho krásných a svátečních míst, ve kterých najdeme čisté nadšení a radost ze života. A takové je právě představení Khayelitsha, které přináší to nejkrásnější a nejpozitivnější co v současné Africe najdeme.“.

Afrika má spoustu skvělých umělců a Ti opravdu nejlepší prezentují dvou domovinu celému světu v projektu Mother Africa. Producent Winston Ruddle se narodil v Zimbabwe a od roku 2003 vede svou vlastní akrobatickou školu v Tanzanii. Ti nejlepší absolventi jsou součástí jedinečné a světově unikátní show Mother Africa. Nic takového jste v ČR ještě neviděli. Buďte u toho právě v roce 2020, poznejte Afriku opravdu na vlastní kůži.