Předprodej byl ukončen

18. Dylan Days - Zimmerman Frei
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Rock

18. Dylan Days - Zimmerman Frei

sobota 8.6.2019 od 15:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Setkání věnované tvorbě a osobnosti Boba Dylana.

Rychlostí 78 otáček za minutu hrávaly šelakové desky a ke stejnému číslu se ve svém života běhu letos dotočil i Velký Bobeš, tedy Bob Dylan, jedna z nejvlivnějších a nejzajímavějších osobností moderní populární hudby a přilehlého okolí. Že má stále co říct, ukázal začátkem dubna trojnásobně v Lucerně. Že je i o něm stále co říct, ukážou Dylan Days.

Zdenek Pecka připravil informace o konferenci, výstavě, muzeu, archívu a další pikantnostech Svět Boba Dylana v Tulse, Oklahoma.

Aleš Opekar se v příspěvku Časy se měnily. Dylan v české pop music aneb Protest po česku zaměří na otisk tvorby Boba Dylana v české oficiální pop music, zejména na přebásnění jeho písní Zdeňkem Rytířem.

Jiří Černý se v rozhovoru vedeném Janem Sobotkou ohlédne za alespoň některými událostmi spojujícími Dylana se zeměmi Koruny české pod titulem Ani "Long", ani "Wasted". Půlstoletí s Dylanovými písničkami.

V hudební části po svém uchopí klasiku i písně opomíjené Broken Harp, Původní Bureš, The Tired Horses, The Boband, Petr “Bubák” Bublák se Zdeňkem Zdeňkem a The Group.

 

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu