Předprodej byl ukončen

SLAM Poetry Exhibice / vol. 4
DIVADLO / KONCERT / SHOW / VYSTOUPENÍ / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Představení / Hudba – Elektronika / Stand-up / Talk show

SLAM Poetry Exhibice / vol. 4

sobota 8.6.2019 od 15:00
Prostor (Panský dvůr), Boskovice

O akci

SLAM POETRY EXHIBICE VOL.4
Slam je po roce zpět! Slamerské klání lokálních a přespolních mistrů i začátečníků.

Slam poetry je performativní žánr poezie: slova - mikrofon - vlastní tělo. Živý přednes připravených či improvizovaných autorských textů s prvky stand-upu, divadla, rapu nebo třeba kázání. Vtip, emoce, hejt, cokoliv.

 

WORKSHOP (15:00 → 18:00)

Přitahuje tě poezie a performance? Chceš dělat slam? 

Intenzivní workshop s Dr. Filipitchem tě navede na způsoby přemýšlení o vlastním textu a jeho performování tady a teď. Svoje nabité zkušenosti si můžeš ověřit navostro během večerní exhibice!

— workshop je zdarma

— zájemci pište včas na brzobohaty.o@gmail.com 

(počet míst značně omezen)

DOKUSLAM (18:00 → 19:30)

Promítnem si pravděpodobně jediný český dokument věnovaný Slam poetry. Dokument vznikl v letech 2009-2011 a zachycuje tehdejší generaci slamerů, kteří stáli u zrodu popularizace „slamování“ v ČR.

Na promítání je vstup zdarma.

EXHIBICE (19:30 → 21:30)

— ONDŘEJ HRABAL

Dramatik, prozaik, textař, hudební skladatel, baskytarista, kytarista, multifunkcionalista a čtyřnásobný finalista mistrovství ČR v letech 2014-2015 a 2017-2018. V roce 2018 se ve slam poetry stal mistrem ČR. Je zakládajícím členem kulturního spolku, se kterým organizuje zejména literární akce.

— CALEDON

„ ... v kontrastu s působením ve dvou kapelách (slam) pro mě představuje okamžitý ventil invence. Kde u songu trvá tvorba od prvního hudebního nápadu po nahrávku měsíce, u slamových textů jsou to od nápadu po představení publiku často jen hodiny,“ říká tenhle mladej a neklidnej mistr slova.

— DANI CITRAK

Tajuplná košická avantgarda, vizuální básnířka a slam tančící na hraně extáze a hysterie. 

— KAMILA KAMILA 

Oblíbená boskovická slamová květina z půlnočních luk. Nejvyšší kvality starověkého veršotepectví potkávají literární postmodernu a roztříštěné útržky slovních devastací uvnitř multiverza internetových komunikací. 

— A možná právě ty? Hvězda odpoledního workshopu?

Průvodce Dr. Filipitch — slam hvězda v moderátorské roli.

Vstup na místě: 80,- (studenti) / 100,-

AFTERPARTY (21:30 → ¯\_(ツ)_/¯)

Největší hity k lití—tanci—konverzaci mají pod palcem legendáry HAZE Movement DJs (OldBoy & Nubian)