Předprodej byl ukončen

Pernštejn(l)ove
DIVADLO / FESTIVAL / Představení

Pernštejn(l)ove

30. července – 3. srpna 2019
Zámek Pardubice, Pardubice

O akci

Léto a odpočinek, zábava, festivaly, putování po památkách, setkávání s přáteli… to jde dohromady. A jak vypadá vaše ideálně strávené léto? Co třeba na pardubickém Zámku, kde i letos ve dnech 30. 7. - 3. 8. proběhne divadelní festival Pernštejn(l)ove!

Divadelní soubory z celé republiky přivezou své inscenace, které se dotýkají lásky a vztahů. Festival pod širým nebem se rozrůstá. Letos je o den delší a v hlavním programu nabídne o dvě představení více. Diváky opět čeká to nejlepší z amatérského divadla, většina inscenací je dekorovaná cenami za svou uměleckou úroveň. 

Více informací

Program:

úterý 30. 7. od 21.00

zámecké nádvoří

Archiv jazyků / Divadlo poPUD, Brno

Něžná komedie o jazycích, komunikaci a o tom, že mít společnou řeč ještě neznamená rozumět si. Komunikace a láska – téma, se kterým se potýkáme po celý svůj život.

 

středa 31. 7. 2019, 18:00

Rytířské sály

Tanga pro Ježíška / DK Jirásek, Česká Lípa  

Hořká komedie plná humoru, moudrosti a ironie o osudovém setkání dvou stárnoucích ztroskotanců během Vánoc.

 

středa 31. 7. 2019, 21:00

zámecké nádvoří

Můžem i s mužem / Kateřina Kaira Hrachovcová, Vanda Hybnerová, Jitka Sedláčková, Dáša Zázvůrková

Co vše se odkryje a kolik slupek oloupe během jedné narozeninové párty. Všichni touží po tom nádherném stavu milovat a být milován. Podobnost se seriálem Sex ve městě je čistě náhodná. Autorská férie pro čtyři herečky vznikla z potřeby podívat se pravdě do očí.

 

čtvrtek 1. srpna, 18:00

Rytířské sály

Modelka XXL / DS Tyl Dačice

Venda Koblížková kdysi chtěla být modelka. Ve dvanácti letech k tomu měla pěkně našlápnuto. Od té doby nabrala asi třicet pět kilo a dvacet let. Dvacet let diet a sebemrskačských pohledů do zrcadla. Zpověď kořeněná humorem a šílenými historkami.

 

čtvrtek 1. srpna, 21:00

zámecké nádvoří

Sen noci svatojánské / DAMU, Praha

Jedna z nejznámějších a nejhranějších Shakespearových komedií. Jakýma očima se na dílo dívají studenti DAMU? Představujeme nastupující profesionální hereckou i režijní generaci.

 

čtvrtek 1. srpna, 22:00

zámecké nádvoří

Impro Love / Paleťáci, Pardubice

Divadlo, ve kterém není předem daný scénář a vše je tvořeno přímo na místě před zraky diváků tak, aby vznikaly komické, emotivní, originální, a hlavně bezprostřední výstupy.

 

Téma je tentokrát jasné! Láska a vztahy. Vždyť jsme přece na Pernštejnlove.

 

pátek 2. srpna, 18:00

Rytířské sály

Audience / Divadelní studio Viktorka, Holešov

Tragikomedie Václava Havla, nejen o pivu, lidských slabinách a totalitě.  

 

pátek 2. srpna, 21:00

zámecké nádvoří

Kdy to bylo naposledy / Divadlo Starbag, Praha

Absurdní komedie ukazující mnoho důvodů, které muži v manželství často podceňují, aniž by si uvědomovali, že jim přitom může jít o život.

 

sobota 3. srpna, 18:00

Rytířské sály

Kdo uteče, vyhraje? / Divadlo Jesličky Josefa Tejkla, Hradec Králové

Malá česká road-movie na motivy hry Na útěku. Nezdolnou energií a nadějí nabitá komedie o náhodném setkání dvou obyčejných žen vydávajících se na cestu za svobodou, dobrodružstvím a životem prožitým naplno.

 

sobota 3. srpna, 21:00

zámecké nádvoří

Vůně třešňového dýmu /Divadlo Prkno, Veverská Bítýška

Jak to, že slovo „génius“ nemá svůj ženský tvar? A co se mohou dnešní ženy naučit od Popelky, Sněhurky a Šípkové Růženky? V snové lyrické hře se potkávají tři generace – matka, dcera a babička – a vzájemně konfrontují svoje představy o životě.