Předprodej byl ukončen

Mezinárodní komiksový festival KOMA 2019
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Umění

Mezinárodní komiksový festival KOMA 2019

10. – 13. října 2019 od 19:00
Malá Amerika, Brno

O akci

Od čtvrtka do neděle, 4 dny plné komiksu a současného umění, hudby, workshopů, komiksového trhu, živého malování, jídla i pití! Začátkem října přivítáme všechny nadšence v industriálních prostorech Malé Ameriky. Letos na téma MILNÍKY.

Denní program je tradičně ZDARMA, prodáváme vstupenky pouze na doprovodný program po 19. hodině!

ČTVRTEK 10/10/19
19:30 ▷ Storytelling CZ s živou ilustrací (CZ) ▷ performance
20:30 ▷ Acoustic Fields (CZ) ▷ koncert

PÁTEK 11/10/19
19:00 ▷ Balla Contemporary (CZ) ▷ taneční performance
19:30 ▷ TOLE (CZ) + živá ilustrace Agnieszky Piksa (PL) ▷ koncert + ilustrace
21:00 ▷ Please The Trees (CZ) ▷ koncert

SOBOTA 12/10/19
19:00 ▷ Komiksový battle + HAZE Movement ▷ performance + DJs
21:30 ▷ Nylon Jail (CZ) ▷ koncert

KOMPLETNÍ PROGRAM na www.festivalkoma.cz či našem Facebooku.

 

KOMA je první festival svého druhu v Brně, který představuje současnou komiksovou tvorbu. Komiksové iniciativy KOMIXXX – galerie Šaufenstr – časopis Aargh! spojily své síly a už popáté prezentují odlišné formy pojetí komiksu a současného umění jako dva provázané světy. Elementy v podobě výstav, živého malování, výtvarných instalací, symposií, filmových projekcí, workshopů, komiksového trhu, koncertů, divadel či storytellingu vtahují diváky do jednotlivých událostí, které utvářejí KOMU jako živoucí organismus.

Jubilejní 5. ročník Mezinárodního komiksového festivalu KOMA ponese podtitul MILNÍKY.

Dospíváme k bodu zlomu, po němž nebude všechno náhle jinak, ale zažitá paradigmata postupně dostanou nový kontext vedoucí k celkovému přerodu. Každý lidský život i celá společnost má své milníky. Ty mohou pocházet z jednoduchých životních situací, interakcí, výkonů, které se v danou chvíli zdají zcela banální, aby se postupně ukazovaly jako rozhodující. Milníkem může být podivná plíseň Penicillium, stejně jako propojení textu v odkaz na jiný obsah (hypertext). Milníkem může být setkání dvou osobností nebo geniální myšlenka, stejně jako zachycení světla a stínu na papír (fotografie). Milníkem může být i samotný papír.

Člověk nebo společnost si uvědomí, že prošli významným přerodem, až když jsou schopni vlastní sebereflexe. Ohlédnutím zpět si definují milníky, body a události, které jsou pro daný vývoj určující. Pokud jsou člověk a společnost moudří, poučí se z milníků v budoucnosti. Milníkem je tak i zrod. Něco zaniká, aby něco nového vzniklo.

Více informací

Program a další informace najdete na www.festivalkoma.cz a www.facebook.com/festivalKOMA/.