Předprodej byl ukončen

Rodinný veletrh smysluplných hraček Rosteme pro život
DIVADLO / FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Představení / Gastro / Osobní rozvoj / Děti

Rodinný veletrh smysluplných hraček Rosteme pro život

9. – 10. listopadu 2019 od 10:00
FZŠ Barrandov II, Praha

O akci

O víkendu 9. a 10.11.2019 se bude konat již 9. ročník inspirativního veletrhu v Praze na Barrandově. Je ideálním místem pro strávení příjemného dne s celou rodinou. Každý si tam najde to své. Naším hlavním záměrem je připravit veletrh, kde si můžete celý den hrát společně s vašimi dětmi, všichni se bavit a odpočinout si od chladného listopadového počasí.

Přijede přes 80 vystavovatelů nejrozmanitějších kvalitních hraček. Děti si budou moci hrát, stavět a tvořit ve více než 50 dílničkách, vše si můžete osobně prohlédnout a vidět, co je baví.

Od loňska pro vás hledáme zajímavé osobnosti na sobotní přednášky pro rodiče o výchově a vzdělávání dětí. V neděli se chystá divadelní představení pro děti.

Program ještě pilujeme a tak sledujte naše novinky.

Těšit se můžete i na vynikající občerstvení v dvojnásobných prostorách - teplé, studené, zdravé sladké, kávu i raw dobroty.

Moc se na vás těšíme! Děláme to pro vás.

PS. Všechny děti mají vstup zdarma. Počet vstupenek je letos poprvé omezený, abychom se nemuseli mačkat.

Sobotní přednášky:

Sobota od 11:00 přednáška – Domluvíme se i bez manipulace

Přednášející: Helena Kurzweilová, koučka zaměřující se na oblast nenásilné komunikaci

Přednáška se koná v sobotu 9.11. 2019 od 11.00 do 12.30 hodin v prostorách školy na Barrandově a je součástí doplňkového programu výstavy.

V životě nastávají okamžiky, kdy můžeme mít dojem, že nemáme na vybranou, že jsme v úzkých, že nemáme jinou možnost než tu, která nám nevyhovuje, prostě, že jsem v koutě, z něhož není cesty ven.

Pokud vám to připadá známé, nebo to možná občas zažíváte, tak by vás mohla zajímat přednáška o Nenásilné komunikaci. Tenhle přístup popsal pan Marshall Rosenberg. Z mých osobních zkušeností bych řekla, že se jedná o umění plynout se životem, žít, myslet, mluvit a jednat v souladu s principy, na nichž stojí náš život. V komunikaci to znamená, že se zaměřujeme na vzájemné porozumění a dorozumění se, ne na získání výhody nad tím druhým.

Společně se podíváme na životní situace trochu jinak, než je v naší kultuře zatím obvyklé. Posuneme hledáček naší pozornosti od toho, co nás odlišuje a může snadno být zdrojem konfliktu, k tomu, co nás spojuje. Zaměříme se na to, kde se můžeme snáze pochopit a pak hledat společně vyhovující řešení.

 

Sobota od 13:00 přednáška – Jak na dětský vzdor?

Přednášející: Kamila Balcarová, lektorka pořádající semináře pro rodiče a pedagogy, průvodkyně montessori pracovnami pro rodiče s dětmi

Přednáška se koná v sobotu 9.11. 2019 od 13.00 do 14.30 hodin v prostorách školy na Barrandově a je součástí doplňkového programu výstavy.

Existuje řada důvodů, proč je dítě “neposlušné”, proč vůbec nechce slyšet nebo se přizpůsobit dané situaci či požadavkům druhé osoby.

Jak tedy s dětmi správně komunikovat? Jak se z toho nezbláznit? Co může být příčinami vašeho neporozumění? Jak se stane, že to, co vždy fungovalo, na dítě najednou neplatí?

Na konkrétních situacích si nastíníme, jak můžeme na určité situace reagovat, zjistíme, co je

způsobuje a společně budeme sdílet vaše zážitky s dětmi, při kterých zjistíte, že v tom nejste sami.

 

Sobota od 15:00 přednáška – Jak se nehádat o výchově?

Přednášející: Eliška Kodyšová, psycholožka zaměřující se na období vstupu do rodičovství a kritická období vývoje rodiny

Přednáška se koná v sobotu 9.11. 2019 od 15.00 do 16.30 hodin v prostorách školy na Barrandově a je součástí doplňkového programu výstavy.

Říká se, že na výchovu dítěte potřebujete celou vesnici. Ale někdy je těžké se o výchově domluvit i s vlastním partnerem či partnerkou, natož s prarodiči, učitelkami a dalšími lidmi kolem nás a našich dětí. Jak na to, aby byli všichni spokojení a náš syn či dcera měli to, co potřebují?

Psycholožka Eliška Kodyšová, která má zkušenosti s potřebami a starostmi rodičů díky své práci v neziskové společnosti Aperio, bude mluvit o nejčastějších komunikačních pastech a o tom, jak se jim vyhnout. Ale také o tom, co nám ve vztazích bere energii, a kde ji zase nabrat.

 

Více informací

Na webu www.rostemeprozivot.cz

Představování nabídky vystavovatelů a další informace na našem facebooku.

Stránka události na facebooku.