Předprodej byl ukončen

Longital (SK)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Worldmusic

Longital (SK)

čtvrtek 7.11.2019 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Unikátním autorským přístupem a živelným projevem si Longital vysloužili několik hudebních cen a zájem kritiků a publika doma i ve světě. Jejich písně, psané výlučně ve slovenštině, stojí na pomezí jazzu, folku a elektroniky a pojí je osobitá poezie a chuť k experimentování. Ústřední dvojici, Shinu (zpěv, baskytara) a Daniela Salontaye (zpěv, kytara), doplňuje staronový bubeník a pianista Marián Slávka, jehož nástroje a energie dodávají kapele živelnost a dobrodružný ráz. Na koncertě představí Longital zbrusu nové album Mauna, vydané v těchto dnech.

Mauna v indické filozofii znamená ticho a v etymologii hmyzu zase druh afrických motýlů Geometridae s fascinující kresbou na křídlech. Skupina známá mistrovskou prací s dynamikou přinese obrazotvorné písně inspirované mnoha podobami ticha, které umí být někdy i hlučné. Nové album je pokračováním spolupráce s legendárním pražským producentem Ondřejem Ježkem (studio Jámor). Tvořivý tým tak navazuje na předcházející album Divoko (2016), které bylo nominováno na cenu RadioHead Awards v kategoriii Album roku a českou kritikou je zařazené mezi nejzajímavější slovenská alba (Musicserver).

Longital jsou stálicí slovenské a české hudební scény a zároveň jsou zakladateli prestižního slovenského labelu Slnko Records. Za 18 let existence má skupina na kontě 12 alb a koncerty ve 12 zemích Evropy, v USA a Kanadě.

Vystupující

Longital (SK) – web