Předprodej byl ukončen

Snow Film Fest Vrchlabí
FESTIVAL / KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / Film

Snow Film Fest Vrchlabí

středa 20.11.2019 od 18:00
KD Střelnice, Vrchlabí

O akci

SNOW FILM FEST se vrací po letech do Vrchlabí a jako vždy přináší ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce.

Můžete se těšit na celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow-kitingu a dalších zimních radovánkách.

Těšit se můžete na večer plný filmů, zajímavé přednášky, výstavu fotografií od KRNAP a ukázky zimního vybavení od Namche Stores.

Přednáška: Radoslav Groh- Zima v pekle (strasti a slasti zimního lezeni na Cerro Torre)
 

Více informací

Seznam promítaných filmů:

SURFER DAN
Režie: Tim Kemple
Produkce: Camp4 Collective

Dan pro své surfování nepotřebuje oceán, písek, slunce ani slušivé plavky. Vše potřebné pro jeho koníček nachází v ledových vlnách Hořejšího jezera v Michiganu uprostřed třeskuté zimy. Může se to zdát jako jako ta nejméně atraktivní destinace k surfování, ale pro Dana je vše o úhlu pohledu a o vnímání. V době nekonečných příležitostí k cestování někdy zapomínáme, že vlastní dvorek skrývá svou vlastní vznešenost. Stačí přijít na to, jak ji najít.

ONEKOTAN

Režie: Simon Thussbas

Produkce: Red Bull Media House 

V Tichém oceánu je ostrov. Na tom ostrově je jezero a uprostřed něj ční k nebi vrchol. Ostrov se jmenuje Onekotan a vrchol jméno nemá. Jedná se o zbytky rozpadlé sopky. Onekotan je jedno z nejizolovanějších míst na zemi, počasí je zde nepředvídatelné a podmínky jsou absolutně nevhodné k trvalému obývání. Kdo ví, proč Matthias "Hauni" Haunholder pohání touha sjet vrchol této sopky na lyžích. Vydává se tedy se skupinou dobrodruhů za tímto cílem a statečně čelí nástrahám nevlídného a nedostupného ostrova. Jenže co člověk potřebuje ještě víc, než splnit si sen? Vrátit se domů?

ICE AND PALMS

Režie: Philipp Becker

Produkce: El Flamingo Films 

Jochen a Max už vyrazili za mnoha horskými dobrodružstvími. Během jednoho takového lyžování ve vzdálených oblastech se v jejich myslích zrodil nápad. Lyžařská expedice, která začíná přímo na prahu jejich domu. Pět týdnů, 1800 kilometrů, 35 000 metrů vertikálně a sen se stane skutečností! Jochen Mesle a Max Kroneck se chystají na svou doposud největší a nejpozoruhodnější lyžařskou výpravu. Zadání zní: jet na kole napříč alpským pohořím, sjet ty nejvíce ikonické horské svahy, které po cestě uvidí a na konci se vykoupat v moři ve francouzském Nice. Motor není povolen.

QUEEN MAUD LAND

Režie: Cedar Wright Taylor Keating

Země královny Maud je skalnatá část Antarktidy, úchvatně krásná, ale také chladná, nepřátelská a odlehlá oblast světa. I přesto nebo právě proto je vyhledávaným místem pro extrémní expedice. Skupina elitních horolezců ve složení Alex Honnold, Conrad Anker, Jimmy Chin, Cedar Wright, Savannah Cummins a Anna Pfaff se vydávají zdolat monumentální skalní věže vystupující z této nehostinné bělostné krajiny. Z lezení za polárním kruhem mrazí až v kostech a neutuchající chlad je i pro tak zkušenou skupinu lezců obrovská výzva. Těžké podímnky a vědomí vzdálenosti od civilizace na ně společně působí dojmem, že se ocitli na samotném konci světa.

 

BONUSOVÝ FILM, který představí Libor Dušek osobně:

STŘÍPKY ZE ŽIVOTA HOROLEZCE
Režie: Libor Dušek
Produkce: Alternative.NOW
Délka: 28 min.

Míra Šmíd fenomenální dobrodruh, přáteli přezdívaný Lanč. Samorost pocházející z Police nad Metují je nejen v Českém okruhu horolezců známý především pro své sólové výstupy a založení MFOF v Teplicích nad Metují. Ochutnejte kapku ze života a díla lezce na písku, horolezce v evropských horách i světových velehorách. Renesanční fotograf, filmař, spisovatel, organizátor a vizionář. To byl Míra Šmíd, velký, byť někdy rozporuplný člověk. V roce 1993 za dosud nevyjasněných okolností zřítil během sólového výstupu cesty Lost Arrow v pouhých 41 letech.