Předprodej byl ukončen

Galakoncert festivalu Time Portal
FESTIVAL / KONCERT / PLES / GALA VEČER / PŘEHLÍDKA / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Worldmusic / Tanec

Galakoncert festivalu Time Portal

sobota 26.10.2019 od 19:00
Palác Žofín, Praha

O akci

Program:

1 část (50-60 min) - Každá skupina má 10 minut na vystoupení. 

V přestávce mezi vystoupení skupin - rekonstrukce společenských tanců 19 století pod doprovodem Vídeňského Císařského Symfonického orchestru.

 

Velká přestávka (20-30 min) - Během přestávky prezentace projektu pro všechny zájemce, výstava fotografií a videozáznamů za sezónu 2019

 

2 část  (50-60 min) - Každá skupina 10 minut na vystoupení. 

Ocenění vítězů. Každá skupina hraje 2 díla - svůj vlastní hit, a také dílo za doprovodu Vídeňského Císařského Symfonického orchestru.

 

Time Portal si vyhrazuje právo změnit složení soutěžících.

Více informací

Více informací na webu https://portal-time.com

Hudební doprovod:

KaiserWalzer Orchestra - Orchestr založili před 7 lety nejlepší členové orchestru St. Pölten Stadttheater. Hudebníci mají spoustu zkušeností s operetními zvuky a hraním válečků. Orchestr hraje řadu koncertů, operetních představení v Dolním Rakousku a ve Vídni. Všechny tyto roky, „Kaiserwalzer“ hraje na Silvestra koncerty ve Vídni. Pummerin s Donauwalzerem na Stephansplatz může být letos skutečně slyšet, a to nejen v televizi.   

Soutěžící skupiny:

INDIALUCIA - Indialucia - mezinárodní hudební projekt flamenkového kytaristy Miguela Czachowského, je zároveň první kapelou, která dokázala úspěšně zkombinovat indickou hudbu s flamencem z Andalusie a od roku 1999 koncertuje po celém světě. Jejich koncertní repertoár vyjadřuje lidská i hudební fúze těchto kultur nutí diváky zažít stimulující směs extrémně bohatých kulturních tradic. Improvizace a rytmus jsou společné prvky obou stylů a jsou nezbytné pro další existenci této hudby. Kromě tradičních prvků indické a flamenkové hudby obohacují zvuk jazzovým pianem, basovou kytarou, flétnou a tancem. V roce 2016 zahájili turné s klasickými orchestry, což dalo nový rozměr symfonické hudbě. Vydali dvě oceněná alba, Indialucia a Acatao. Oba získali ocenění jako druhé nejlepší album roku od Polského rozhlasu. Hudba byla použita jako soundtrack pro americký film Boondock Saints II.  

The CELLO Boys - Slavný český duet složený ze dvou violoncellistů, kteří hrají nejen klasiku, ale i moderní aranžmá z populární hudby, rockových klasiků a mnoho dalšího.

Valeriya Chernaya - Valeriya Chernaya doprovázená dvěma kytarami a klavírem. S koncertním programem "Zlaté moře romantiky ...". Je performerkou starověkých a moderních, ruských a romských románů a balad. Vítěz 1. ročníku mezinárodní soutěže Volga Romances „Autumn Romance voice“ v roce 2018.

Duo Budnetsky Gavrouc - Hudební repertoár duetu se týká zralého a pozdního romantismu, evropských národních škol XIX-XX století a ruské hudby dvacátého století. V pokladnici hudebníků jsou ceny na prestižních soutěžích komorních souborů a duetů v Rusku, Belgii, Bělorusku, Francii, Monaku, Rakousku, Itálii. Koncertní činnost dua zahrnuje také velkou geografii: zahrnuje turné po Německu, Kolumbii, Španělsku, Litvě, Moldavsku, Rumunsku a festivaly ve Francii, Kanadě, Itálii a Rusku.

The Street Whispers - The Street Whispers je kapela, kterou vytvořili tři dychtiví muzikanti a přátelé, kteří se rozhodli tyto hudební talenty sjednotit a navrhnout skupinu provádějící sofistikovanou hudbu širokého stylistického spektra. Považují hudbu za komplementární existenci. Představují nejen klasickou hudbu, folkovou, tangovou, jazzovou, klezmerskou a latinskoamerickou hudbu, ale také míchají různé styly, aby vytvořili své vlastní jedinečné tóny. Členy kapely jsou absolventi známých polských hudebních škol a hudebních akademií. Jejich umělecká produkce se skládá z různých festivalů a představení na mnoha evropských pódiích i mimo ni. Jsou také laureáti prestižního festivalu 2018 PiF Castelfidardo ve dvou kategoriích - světová hudba a jazz. Zajímavým faktem o Street Whispers je, že byl vytvořen v roce 2012, aby zakusoval na ulicích Salcburku během Mozartova festivalu, ale v dnešní době jde o aktivitu daleko za pouliční umění.

ILYA KONDRATIEV - Klavírista Ilya Kondratiev je držitelem cen takových renomovaných soutěží, jako je Mezinárodní klavírní soutěž F. Chopina (Hannover, 2011), Mezinárodní klavírní soutěž F. Liszta (Budapešť, 2011), Mezinárodní klavírní soutěž páté Tbilisi (2013), Birminghamská mezinárodní Klavírní soutěž (2015) a Mezinárodní klavírní soutěž Ile-de-France (Paříž, 2016). Je také vítězem soutěže Beethoven Senior Intercollegiate (2015) a soutěže Chappell Medal Piano (2016). Ilya Kondratiev je podporována Nadací Henryho Wooda Trusta, Nadace budoucnosti Ruska, Nadace Talent Unlimited a Nadace Mark Zetland. V roce 2010 získal stipendium DAAD ke studiu v Německu v roce 2011. Studoval na Moskevské státní konzervatoři Čajkovského a na Samara College of Music. Získal Master of Performance na Královské hudební škole v Londýně a nyní sleduje vysokoškolský umělecký diplom pod vedením Vanessy Latarche.