Předprodej byl ukončen

Ba:zel (CZ/PL)  / Alder & Ash (CAN)
KONCERT / Hudba – Elektronika, Pop, Spirituální

Ba:zel (CZ/PL) / Alder & Ash (CAN)

pátek 1.11.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Křehký electro nightmare pop kapely Ba:zel a neoklasický projekt montrealského cellisty Adriana Copelanda nazvaný Alder & Ash.

Více informací

Ba:zel je elektroakustické dítě zpěvačky a pianistky Eweliny Chiu a všestranného umělce Daniela Vlčka. Temná melancholie a kontrastní éterické, povznášející vokály, i tak by se dala charakterizovat hudba této česko-polské dvojice. Přes nejrůznější experimentální audiovizuální projekty se Daniel a Ewelina dostali postupně až k písňové formě na hranici popu. Skladby Ba:zel jsou ovlivněny současnou chladnou elektronikou, post-technem, trip-hopem, trapovými beaty i klasickou hudbou. Jejich debutové album eye draw(s) the line si vysloužilo označení jako „mrazivý minimalismus”, „electro nightmare pop” či „hudba pro nevyspalé ravery”.

Alder & Ash je projekt montrealského violoncellisty Adriana Copelanda. Jeho performance jsou založeny na protikladech: pracuje s hlukem i tichem, zajímá ho poklid i kakofonie, ambient i post-rock, minimalismus i maximalismus. Svoje kompozice vytváří živě pomocí looperu a efektů, dosahuje tak plných, vrstvených skladeb s nečekanými zvraty. „Copeland má ambici a schopnosti udělat pro cello to, co dělá Colin Stetson pro saxofon: překonávat hranice očekávání a předvídatelnosti”, uvádí magazín A Closer Listen.

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice