Předprodej byl ukončen

Historickou párou do Pernštejnského podhradí
FESTIVAL

Historickou párou do Pernštejnského podhradí

neděle 1.12.2019 od 9:50
Nedvědice, Nedvědice

O akci

Historický parní vlak Vás dne 1.12. 2019 doveze z Brna Králova Pole do Nedvědice.

Odjez z Brna 9:50 návrat v 16:00. Jízdenky jsou obousměrné a při pobytu v Nedvědici na Vás čeká bohatý program a advetní trhy kam je vstupné zdarma.

Vánoční trhy každý rok neodmyslitelně patří k adventu. Již první prosincový víkend by jsme Vás tedy chtěli pozvat na druhý ročník Adventních trhů pod Pernštejnem, který se bude konat od 30.11. do 1.12. 2019 denně od 10 do 18 h. v sokolovně Nedvědice a jejím okolí. Pevně věříme, že se tyto trhy stanou tradicí a to hlavně proto, že neslouží jen k praktickému nákupu, ale je to kulturní a společenská akce s příjemnou předvánoční atmosférou a jejich hlavním posláním je oživení komunitního života v mikroregionu Pernštejn.
Tyto trhy nabídnou ve valné většině jen zboží od prvovýrobců. Při výběru farmářů, řemeslníků a ostatních stánkařů jsme dbali na to, aby jejich výrobky byli originální a kvalitní a také aby na trzích měli jen jedno zastoupení. Našim cílem je, aby byly trhy oblíbené nejen u místních občanů, ale i lidí z více či méně vzdáleného okolí. Věříme, že se tak stane i díky místu konání, že krásný prostor nově zrekonstruované sokolovny vytvoří hezké zázemí akce, okolí zláká některé přímo k výletu například i spojeného s hradem Pernštejnem a v neposlední řadě návštěvníky i do budoucna osloví rozmanitost nabídky, výborné občerstvení, bohatý program a zábava pro celou rodinu.

A na co se tedy můžete těšit ? Na více jak 40 stánků denně kde si najde své snad každý.
- kvalitní potraviny přímo od výrobců nejen z blízkého okolí. Farma z Letovic přiveze své výborné čerstvé sýry, bude zde i zastoupení horalských sýrů všeho druhu, nakládané sýry, uzeniny z rodinného řeznictví z Trpína, domácí utopenci, nakládané chilly, zelenina a ochucené oleje, velký výběr kvalitního sypaného i baleného koření, bonbony, ořechy a sušené ovoce, kvalitní domácí sypané čaje, sirupy, marmelády, medovina, medové víno a mnoho dalšího
- řemeslníci přivezou své výrobky, které jsou vhodné nejen jako vánoční dárek ale i praktické do domácnosti nebo pro radost. Někteří zde budou svá řemesla také předvádět a to například glavírování skla, tkaní koberců na stavu, výrobu svíček a podobně. Velké zastoupení budou mít vánoční dekorace, věnce, květiny a ozdoby.
- Bohaté občerstvení pro každého. Domácí zabíjačka nejen s teplou polévkou a ovarem přímo z kotle, udírna s teplým uzeným, teplé škvarky, škvarková pomazánka na domácím chlebu, na rožni se bude točit kýta a nebudou chybět speciality na grilu. Místní cukrárna Milena se postará o sladké a to frgály, buchty, závin a jiné i přímo z teplé pece na místě, smažené brambory, grilované sýry, cukrářské výrobky, teplá medovina, svařené víno, nealkoholický punč, grog, pivní speciály z okolí a i něco ostřejšího z blízké palírny kdy v neděli bude probíhat soutěžní košt pálenek zdarma !
Nezapomínáme ani na doprovodný program a zábavu. Během celého dne bude na podiu rušno.
- Vystoupí děti nejen z místní mateřské, základní a umělecké školy, bude se tančit, zpívat a hrát. V neděli bude soutěž jedlíků o ceny.
- Proběhne několik pěveckcý vystoupení
- Předvánoční atmosféru navodí reprodukovaná hudba
- Pro děti bude v zázemí budovy připraven dětský koutek, výtvarné dílny a oblíbené malování na obličej
- Po Nedvědici se můžete zdarma v sobotu projet kočárem taženým koňmi
- Připravíme pro Vás venkovní betlém, krytá posezení i tepelná tělesa na zahřání při pobytu na venkovním trhu
- Bude zde profi foto koutek. FotoPavlik.com Vám za symbolckých 30,- vyfotí a vytiskne přímo na místě krásnou vánoční fotografii vhodnou nejen jako dárek ale i jako krásnou památku na vánoce 2019. Upozorňujeme, že vzhledem k vytíženosti bude fotograf jen do 16ti. hodin.
Tyto Adventní trhy pod Pernštejnem pořádá nezisková organizace SkasaN - Společenské, kulturní a sportovní aktivity Nedvědice. Už třetím rokem se věnuje rozvoji kulturního a společenského života v Nedvědici a snaží se obnovovat nebo rozvíjet tradice, které k životu už prostě patří. Tradičním se také stává to, že všechny akce včetně II. Advetních trhů jsou neziskové. Stánkaři neplatí nájmy, návštěvníci vstupné, atrakce jsou z velké části zdarma a co stojí hlavně za zmínku je, že pokud návštěvníci chtějí, mohou do „ SkasaNské pokladničky „ vhodit dobrovolné vstupné, které je vždy věnováno dětem. Z předchozí akce se těšili děti v MŠ Nedvědice, které díky návštěvníkům dostaly velkou hromadu hraček na zahradu, bazén nebo vánoční dárky. Nyní tomu nebude jinak, výtěžek z dobrovolného vstupného tentokrát poputuje do družiny při ZŠ Nedvědice a to na výtvarné pomůcky. Předávání darů a přehled výtěžků je vždy zveřejněno na stránkách sdružení SkasaN (www.facebook.com/SkasaN ) kde také vždy najdete přehled uspořádaných nebo budoucích akcí. Radi bychom postupně vybudovali úzkou vazbu mezi námi a prodejci z trhů, abychom podpořili co nejvíce tradičnost těchto trhů a každý návštěvník se mohl těšit na další ročník.

Více informací

Jízdenky jsou pouze obousměrné.

Brno Královo Pole odjezd 09:50

Kuřim 10:03

Tišnov 10:30

Nedvědice 10:52

Zpáteční vlak odjíždí v 15:02 z Nedvědice a konečnou má v Brně Králově Poli v 16:01

https://www.facebook.com/events/3023437717729036/

https://www.facebook.com/SkasaN-1844142579179760/

www.skasan.cz

A jedna technická informace - vagóny Rybák nejsou uzpůsobeny pro přepravu kočárků. V případě, že budete cestovat s malým dítětem prosím uzpůsobte tomu výbavu - golfový kočár, nosítko a podobně. Děkujeme za pochopení.