Předprodej byl ukončen

Django Fest 18. - M. Bagárová, Zsolt Varady band, Imperio...
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Hip-hop / Rap, Jazz, Klasika, R&B, Worldmusic

Django Fest 18. - M. Bagárová, Zsolt Varady band, Imperio...

pátek 15.11.2019 od 19:30
Radost, Brno

O akci

V pátek 15.11.2019 se společně sejdeme v brněnském hudebním klubu Radost, abychom společně oslavili 18. narozeniny festivalu Django Fest. A to samozřejmě hudbou a tancem.

Festival nese jméno Django Reinhardta, fenomenálního romského kytaristy, který i přes svůj handicap (nefunkční dva prsty na levé ruce) rozvinul a proslavil zcela nový styl hraní a jehož skladby jsou dodnes populární a patří mezi tzv. jazzové standardy.

Zcela unikátní a moderní pojetí gypsy jazzu předvede publiku Zsolt Varady Band – relativně nová převážně slovenská sestava kolem mladého nadaného muzikanta ze slavné hudební rodiny, který hraje na kytaru tak krásně, jistě a samozřejmě, že to vypadá až jednoduše, ale každý, kdo kdy držel tento nástroj v ruce, se musí rozplývat, pokud má možnost jej vidět.

Přerovská skupina Imperio nejsou žádnými nováčky a řadí se k těm, které na festival zveme pravidelně a tak nesmí chybět ani na oslavě plnoletosti festivalu. V letošním roce vydali nové album a tak nám předvedou jak novinky, tak tradiční vypalovačky.

Naposledy hrála na Django Festu v roce 2006 na pátém ročníku, tehdy za doprovodu Josefa Feča a Zdeňka Lázóka zpívala jako dvanáctiletá jazz a už tehdy to bylo něco obdivuhodného. Dnes už má za sebou tisíce koncertů a úspěšnou kariéru, kterou nastartovala o tři roky později účastí v populární soutěži Česko Slovenská Superstar, kde se probojovala mezi pětici nejlepších zpěváků. Ano, zpěvačka Monika Bagárová nám přijede představit svoje největší hity, tentokrát s vynikající kapelou!

A nebojte se, nebude chybět ani tanec: svoje taneční umění nám představí brněnský soubor Piroš Rouža, čerství výherci taneční soutěže z Romské pouti.

Festival se koná za podpory Statutárního města Brna a Ministerstva kultury.