Akce byla zrušena

Eva a Vašek j.h. Viktor Sodoma
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Eva a Vašek j.h. Viktor Sodoma

neděle 29.5.2022 od 15:00
Letní areál U Letců, Hradec Králové

O akci

O nás

Eva a Vašek je pěvecká a současně manželská dvojice Václav a Eva Ševčíkovi.
Dvojice patří mezi komerčně úspěšné české hudební interprety. Repertoár Evy a Vaška se skládá většinou ze starších převzatých hudebních hitů ve stylu lidové písně, dechovky, country, beatu, pop music, trampských písní, šlágrů 50., 60. a 70. let minulého století a veškeré další hudby, která v českém prostředí zlidověla a kterou si čas od času zazpívají všechny generace. Kromě toho se Eva a Vašek zabývají i nahráváním dalších hudebních žánrů, jako jsou např. koledy či písničky z Chorvatska, vytvářejí své vlastní skladby. Svým repertoárem se obracejí zejména na starší a střední generaci.

Historie
Pěvecké duo postupně vzniklo ze skupiny SURF. Kapela ze začátku hrávala na regionální úrovni, především při příležitostech jako byly svatby, vesnické zábavy apod. Po revoluci roku 1989 začal SURF jezdit hrát do zahraničí – nejprve do Rakouska, později do Španělska, Norska a dalších zemí Evropy. V této době se kapela mění na duo Eva a Vašek a orientuje se převážně na zahraniční vystupování. Následně bylo založeno hudební vydavatelství SURF, se kterým vznikaly i další aktivity jako například spolek SURF club. SURF začal vydávat CD a DVD, přičemž oběma činnostem se pod vedením Václava Ševčíka věnuje neustále. Z vydavatelství SURF publishing, s.r.o, byly prezentovány knižní tituly Zpěvník 1, knihy Co Čech, to muzikant a Zlaté české ručičky! (knihy jsou prvním a druhým dílem z připravené trilogie). V roce 2001 se Eva a Vašek seznámili s chorvatskými zpěváky Stipem a Ingou. Společně nazpívali CD Jadranská serenáda, první CD vyšlo roku 2003. Poté následovalo DVD Jadranská serenáda. Následně spolupracovali s chorvatským zpěvákem Luka Anušićem.

Vystupující

Eva a Vašek (CZ) – web

Více informací

Více zde: https://www.evaavasek.eu/eva-a-vasek/o-nas/

Viktor Sodoma (* 5. července 1945 v Praze[1][2]) je český zpěvák a podnikatel, zahrál si i několik drobných epizodních roliček v několika českých filmech.

Jedná se o jednoho z průkopníků české rokenrolové a bigbeatové éry 60. let 20. století, zpěváka skupiny Flamengo a The Matadors. Viktor pochází z umělecké rodiny, tatínek František Viktor Sodoma byl známý český výtvarník a zpěvák, jenž společně se se svojí manželkou Vlastou spoluzakládal pražskou kavárnu Reduta. Odtud se také znal s Jiřím Suchým, který mladému Viktorovi zajistil angažmá v Divadle Semafor. Po úvodním semaforském období nastala éra bigbeatová, jež prakticky skončila s příchodem normalizace po roce 1968. Viktor se opět vrátil do Divadla Semafor, kde začal spolupracovat s Václavem Zahradníkem a zpívat jednoduchou pop‑music v kapele Františka Ringo Čecha.