Předprodej byl ukončen

GOLDEN_EYE: Praying Mantis, BSP, M.T.O., Abraxas, Krausberry
KONCERT / Hudba – Rock

GOLDEN_EYE: Praying Mantis, BSP, M.T.O., Abraxas, Krausberry

17. září – 12. listopadu 2021
Klub OKO, Havlíčkův Brod

O akci

Čtvrýt ročník podzimního koncertního seriálu v havlíčkobrodském klubu Oko.

pátek 17. září 2021 - KRAUSBERRY / TRAFFIC JAM
pátek 1. října 2021 - BSP / BASS
pátek 15. října 2021 - M.T.O. UNIVERSAL
pátek 29. října 2021 - ABRAXAS / LIVIN FREE
pátek 12. listopadu 2021 - PRAYING MANTIS (GB) / HAIRY GROUPIES

Vystupující

BSP (CZ) – web Abraxas (CZ) – web Krausberry (CZ) – web Praying Mantis (GB) – web

Více informací

Klub Oko Havlíčkův Brod, GPS 49.6082814N, 15.5775706E, www.kluboko.cz

*****

„Enfant terrible českého blues, „zpívající bubeník“ Martin Kraus si svoji první opravdovou zkušenost s hraním v kapele odbyl v hanspaulské legendě Bluesberry. Jeho křičené „hitíky“ „Párek v těstíčku“, „Rekreace s ROH“ nebo „Nové wawky“ se staly vděčným zpestřením všech koncertů kapely. Kraus při interpretaci písniček připomínal spíše ze řetězu puštěného divokého démona.“ (Internetová encyklopedie rocku Bigbít)

Krausberry mají na kontě šest studiových alb. První elpíčko natáčejí v roce sametové revoluce. Album nazvané jednoduše „Krausberry“ obsahuje zásadní hity jako Ohníčky nebo Náš dům. Kapela stačí o dva roky později ještě nahrát CD „#### stačí drahoušku“ a poté si dává pětiletou pauzu. Po obnovení kapely Krausberry nahrávají „Na větvi“ (1996), „Šiksa a gádžo“ (1998), „Na hrad!“ (2002) a „Nálada“ (2007). Před dvěma lety, v květnu 2014 je diskografie kapely doplněna o záznam živého vystoupení. Počin „Živě v Malostranské besedě“ nám na dvou discích servíruje celkem čtyřiadvacet skladeb, z nichž většinu důkladně prověřil čas a jsou skutečnými hity – Starý časy, Na hrad, Horoskop, Do nebe, Emil.

Koncertní projev kapely stojí na rtuťovitém Krausovi, jemuž se pro jeho neustálý pohyb na pódiu říká „český Mick Jagger“. „Jeho skvělý, v minulosti mnoha hospodami testovaný, vyřvaný vokál skvěle doplňuje svojí „pološílenou“ mimikou obličeje a pódiovou gymnastikou přesně jako frontman „stounů“ (Encyklopedie Bigbítu).

Line up:

20:00 - 21:00  Traffic Jam

21:30 - 23:00  Krausberry

Vstupné v rámci přenosného pasu 150 Kč nebo samostatně 300 Kč.

*****

Ota Balage je prvotřídní skladatel, dirigent a klávesista. Kamil Střihavka je držitel ceny Grammy, oblíbený zpěvák a herec se zlatem v hrdle - jeden z nejobdivovanějších českých tenorů. Michal Pavlíček se narodil s múzou v duši - poprávu je označován za nejlepšího českého kytaristu a patří mezi současné vrcholné skladatele. 

První album textované v angličtině a vrcholící singlem I Don’t know (At An Impasse) vyšlo v roce 1993. Rok poté (1994) toto hvězdné trio přišlo s druhým albem v češtině - obsahovalo hity Holka čapni draka, Líbám tě černou, Chaos a také nejznámější Země vzdálená. Písním BSP dominuje nezaměnitelný vokál Kamila Střihavky, dravé kytarové riffy a sóla Michala Pavlíčka a baladické popové klávesy Oty Balage.

Skladba Země vzdálená v listopadu 2019 zvítězila v anketě TV Óčko STAR  o nejlepší porevoluční klip.

After party - BASS

Line up:

20:00 - 21:30  BSP

22:30 - 23:30  BASS

Vstupné v rámci přenosného pasu 300 Kč nebo samostatně 600 Kč.

*****

Získat Malý Taneční Orchestr pro vystoupení v Havlíčkově Brodě se z důvodu značného vytížení herců a ostatních členů souboru rovná malému zázraku. M.T.O. UNIVERSAL v klubu Oko roztočí čtyřhodinovou spršku tanečních hitů od 60. let do současnosti. Přijďte protančit střevíce (pokud tedy bude místo na sále)!!

V podání umělců z Prahy zazní písně superhvězd televizní obrazovky 60. až 80 let (Václava Neckáře, Karla Hály, Pavla Lišky, Waldemara Matušky, Miro Žbirky, Haničky Zagorové i Jany Kratochvílové atd., atd.). Repertoár doplní  světoví Elvis Presley, Tom Jones, Frank Sinatra, Joe Cocker i naši lidoví Promovaní inženýři od Plavců-Rangers, liboví Peter Dvorský a Karel Černoch, poetický Petr Novák a rockoví Katapulti. Z novějších skladeb jmenujme alespoň „Nádherný rój“ Daniela Hůlky, „..a co má být“ Martina Maxy nebo hit „Souměrná“ od Báry Basikové.

Za nástroji i mikrofony se Vám představí přední pražští umělci - František Skála, Zdeněk Lhotský, Aleš Najbrt, členové Divadla Sklep - Tomáš Hanák, Lenka Vychodilová, Jana Hanáková, Fero Burda a virtuosi - Roman Fojtíček, Jiří Kulich Novotný a Luděk Polifka.

Line up:

20:00 - 24:00  M.T.O. Universal

Vstupné v rámci přenosného pasu 250 Kč nebo samostatně 500 Kč.

*****

Legendární kapela Slávka Jandy poctí svoji návštěvou Obyčejnej svět v okresním městě! Kapela vznikla na troskách pražské skupiny Abraam. "Výraz "abra" se hudebníkům zdál rockově magický, tudíž byl ponechán a protože všichni znali desku Carlose Santany Abraxas, která podivnou náhodou licenčně vyšla i u nás, na novém názvu se celkem rychle shodli. A tak v únoru 1976 vlétl do historie našeho rocku exotický motýl zvaný Abraxas." (Internetová encyklopedie rocku)

Skupina Livin Free byla založena na konci roku 2018  zpěvákem a klavesistou Honzou Holečkem (Energit, Blues band Luboše Andršta) jako vlastní authorský projekt. Jako první byl ke spolupráci požádán jeho dlouholetýspoluhráč z Energitu a baskytorová legenda Vladimír Guma Kulhánek, se kterým Honza začal postupně aranžovat materiál k připravovanému  prvnímu albu. Po delší úvaze se rozhodli ke spolupráci přizvat mladé a velmi talentované muzikanty se zdejší klubové scény Tomáše Frolíka a Michaela Noska. Stylově je skupina rocková, ale výhradně  ovlivněna  americkou hudbou, zejména blues a gospelem..

Line up:

20:00 - 21:30  Livin Free

22:00 - 23:30  Abraxas

Vstupné v rámci přenosného pasu 200 Kč nebo samostatně 400 Kč.

*****

Kapelu Praying Mantis (www.prayingmantis.rocks) založili v roce 1974 bratři Chris a Tino Troyovi. Personální propojení s Iron Maiden vedlo v roce 1980 ke společnému několikaměsíčnímu turné...

"Ne, že by Praying Mantis někdy byli vyloženě heavymetalovou partou, jak se jim v dobách Nové vlny britského heavy metalu mylně přisuzovalo, ale postupem let se jejich kdysi znatelné kovové ostří obrušuje čím dál víc. Nikdy to u nich nebylo na škodu věci. Mnohem více jim ublížily personální rošády, které se kolem vůdčí dvojice bratří Tina a Chrise Troyových neustále odehrávaly. Proto také kapela v nejplodnějších osmdesátých letech vydávala alba jen sporadicky a když se k nim připojil Dennis Stratton (s Iron Maiden nahrál jejich debut), aby sestavu na celá devadesátá léta pořádně upevnil, byli už Praying Mantis nemožně nemoderní a tudíž zajímali jen úzký okruh fanoušků... pro řadu starých fanoušků má ale tahle formace skoro kultovní statut. Navíc v posledních letech je její základní sestava stabilní a Praying Mantis jsou tak opět regulérní kapelou, což se jim vlastně dařilo jen v absolutních začátcích, pak po celá devadesátá léta a začátek milénia. Jejich fanoušci tak mohou zažívat dobré časy. Praying Mantis totiž zase odvádějí stabilní práci, přesně takovou, jaká se od nich očekává." (z recenze posledního alba Gravity)

Support - melodický hard rock s prvky glam metalu  plný pyrotechnických efektů a magie Hairy Groupies. Official video Feel The Night.

Line up:

20:00 - 21:00  Hairy Groupies

21:30 - 23:30  Praying Mantis

Vstupné v rámci přenosného pasu 200 Kč nebo samostatně 400 Kč.

*****

Návštěvníci s předplatným zakoupeným prostřednictvím www.smsticket.cz obdrží  před prvním koncertem proti potvrzení o nákupu elektronického předplatného přenosný pas GOLDEN_EYE.HB 2021, jímž se budou prokazovat u vstupu na zbývající čtyři koncerty seriálu Golden_eye.hb.

Informace ke koncertům a rezervace: tel. 602 567 728, e-mail: kletecka@thb.cz