Předprodej byl ukončen

Přednáška: Když přijde existenciální krize
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Přednáška: Když přijde existenciální krize

čtvrtek 28.11.2019 od 18:30
Prostor39, Praha

O akci

Dne 12.11. přednáška již proběhla a kvůli enormnímu zájmu jsme otevřeli další termín.

Mnoho lidí se natolik soustředí na každodenní úkoly, až si přestanou všímat toho, jaký vlastně „žijí“ život. Jednoho dne může přijít okamžik, ve kterém je deficit žití v životě dožene. Jako ta nejtemnější propast se objeví to, čemu daseinsanalýza říká trhlina bytí. Ze začátku se projevuje zhoršeným psychickým a následně fyzickým stavem. Ona prázdnota se může začít postupně rozprostírat do celého našeho bytí, jako to dělala Nicota v Nekonečném příběhu. Někteří utečou k alkoholu a drogám, jiní k náhodnému sexu na jednu noc, další k adrenalinovým a exotickým prožitkům a dovoleným. A někteří z nich se své existenciální krizi postaví tváří v tvář a začnou bojovat za to, aby vzali svůj život konečně do svých rukou. A právě o tom bude naše přednáška.  

Profil přednášejícího 

Martin Zikmund je průvodcem lidí klíčovými změnami. Je absolventem Pražské psychoterapeutické fakulty PVŠPS a sebezkušenostního výcviku v Rogersovské psychoterapii u Diakonie CČE. Kromě toho absolvoval stovky hodin sebezkušenosti i v dalších psychoterapeutických směrech, zejména v daseinsanalýze, hagioterapii a taneční a pohybové terapii, a řadu online kurzů na prestižních zahraničních univerzitách. Je autorem blogu www.jecasnazmenu.cz a s jeho články se můžete pravidelně setkávat v českém vydání časopisu Marianne. Více se o něm dozvíte na www.martinzikmund.cz.

Spolupráce

Přednáška je organizována ve spolupráci s projektem NAE, který si klade za cíl rozvoj a podporu lidského potenciálu. Je zaměřen především na mladší generaci, která je v posledních letech přehlcena digitálním a dalším obsahem.

Více informací

Oživený dlouhodobě prázdný dům. To je prostor 39 na pražském Žižkově

Místo propojující coworkingovou kavárnu/galeri, fotostudio, ateliéry pro umělce a univerzální prostor pro workshopy, vzdělávání, setkávání a sdílení. To vše DIY a se sociálním přesahem. Místo, které právě vzniká, spolu s vámi.