Předprodej byl ukončen

8. narozeniny Radia Wave
KONCERT / Hudba – Elektronika

8. narozeniny Radia Wave

sobota 18.1.2014 od 19:00
MeetFactory, Praha

O akci

ACTRESS (UK), RUDI ZYGADLO (UK), INK MIDGET (SK), FNTM (CZ), LUNCHMEAT VISUALS

Radio Wave oslaví své 8. narozeniny v pražské Meetfactory a opět ve spolupráci se Stimul festivalem. Jako obvykle nabídne domácímu publiku výběr z toho nejčerstvějšího na dnešní progresivní hudební scéně – tentokrát s důrazem na inovativní podoby současné klubové hudby.


Prvním gratulantem bude kultovní ostrovní producent Actress, který patří už půl dekády k nejsvéráznějším pokušitelům ostrovního klubového zvuku. Darren Cunningham, jak zní vlastní jméno tohoto producenta, se ve svých třech dosavadních kritikou oceňovaných albech zabýval svébytnými interpretacemi techna a dubstepu, které prokládá působivými ambientními sekcemi s (pop)kulturními odkazy. Actress je hlavou labelu Werkdiscs, na kterém se potkává řada jeho klubových souputníků jako Zomby nebo Lukid; se svým avizovaným čtvrtým a závěrečným albem ale přesídlil na známou značku Ninja Tune. Actress se představí v tuzemské premiéře se svou svébytnou DJskou selekcí, která patří k nejoriginálnějším úkazům v současné elektronické hudbě.

Popřát se dostaví také klubový samorost a zpěvák Rudi Zygadlo s živým vystoupením a doprovodnými muzikanty. Tenhle Skot se polskými kořeny a zálibou ve slovanské literatuře patří k nejoriginálnějším beatmakerům na kultovní elektronické značce Planet Mu – možná i proto, že jeho hudba nikdy nebyla jen o beatech. Krásně to ostatně předvedl na své druhé desce Tragicomedies, albu epických rozměrů, kde se potkává nejnovější klubová věda s klasickými motivy a intimním písničkářstvím. Rudiho vystoupení bývají doopravdy jedinečná – což se svým ansámblem hodlá dokázat i na narozeninách Radia Wave.

Ostrovním vyslancům budou více než zdatně sekundovat zástupci česko-slovenské elektronické scény. Naše východní sousedy bude reprezentovat talentovaný mladík Ink Midget, který patří k největším objevům na hudební mapě střední Evropy posledních let a se svou produkcí rozkročenou mezi hip hopem a IDM se stačil blýsknout i na poslední desce Vladimíra 518. Domácí podoby současné klubové elektroniky zastoupí zlínský producent FNTM z labelu TyNikdy, jehož rozkývaná beatová směs osciluje na pomezí žánrů jako jsou grime, trap, UK garage a house.

O speciální vizuální projekce se postará kolektiv Lunchmeat.

A co je nejdůležitější, vstupné v předprodeji vyjde jen na necelou stovku!