Předprodej byl ukončen

Černobyl – spící peklo - Teplice
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Cestování / Outdoor / Stand-up / Talk show

Černobyl – spící peklo - Teplice

úterý 23.6.2020 od 19:00
KNAK music klub, Teplice

O akci

Vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín

Katastrofa jaderné elektrárny v Černobylu ovlivnila svět, nic není jako dříve. S následky se potýkáme dodnes a ještě dlouhých 22 tisíc let budeme. Jak to vše proběhlo, co se stalo po výbuchu, jak to vypadá dnes v zakázané zóně a příběhy lidí, kteří neměli žít, nebo naopak si na sklonku života vybrali zakázanou zónu jako svůj domov. Včera i dnes, fakta i příběhy. Vydáme se do města duchů Pripjať, ale i do okolí poznat jak vypadá místo po více jak 33 letech od havárie.

Tomáš Kubeš (1972)

Fotograf, novinář a cestovatel. Fotografii se věnuje vášnivě již od dětství stejně jako cestování a poznávání odlišných kultur. Několik let prožil putováním po Africe poznáváním tohoto svého zamilovaného kontinentu. Procestoval také Asii stopem například během půlroční cesty z Vladivostoku do Prahy, nebo při dalších výpravách do Indie a Nepálu.

V současnosti fotografuje reportáže pro mnoho časopisů, navštívil více jak 120 zemí světa. Vedle reportážní fotografie se věnuje také portrétu, architektuře, reklamě a humanitární fotografii. Jeho snímky a články můžete najít v Česku v mnoha časopisech, například Koktejl, Lidé a Země, včetně zahraničních médií.

Mezi nejznámější cesty patří "Srdce Afriky" – hledání pygmejů ve Střední Africe, splutí řeky Kongo, putování s Karavanou velbloudů za solí do Danakhilské pouště v Etiopii, nebo výprava do Jižního Súdánu během probíhající občanské války, nahlédnutí do bývalého Somálska (Somalilandu), návštěva tajemného souostroví Bijágos, a také další cesty na pomezí Súdánu a Etiopie, kde se ocitl také v zajetí, odkud musel prchnout. Stranou zájmu nezůstala ani pustá Sibiř - Jakutsko, Burjatsko, a nezkrocená Tuva.

Kromě oblíbené Afriky dnes objevuje také poslední původní světy na ostrově Nová Guinea. Vše kolem nás se doslova před očima mění a mnohé tradiční obyvatele země pohlcuje moderní svět, proto dokumentuje to, co již dlouho existovat v původní podobě nebude.

Další informace najdete na www.tomaskubes.cz