Předprodej byl ukončen

Pěšky přes Kavkaz - od moře k moři
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Cestování / Outdoor / Stand-up / Talk show

Pěšky přes Kavkaz - od moře k moři

sobota 8.2.2020 od 19:30
Roxy music & bowling bar, Mariánské Lázně

O akci

Přechod Kavkazu od Černého moře v GRUZII ke Kaspickému moři v ÁZERBAJDŽÁNU byl součástí sedmiměsíční cesty, kterou jsem pojala nalehko, nízkonákladově, a bez letadel.

Turismus na Kavkaze rok od roku vzrůstá, přesto se o většině míst, kterými jsem procházela, v žádném průvodci nedočtete. Spala jsem pod širákem nebo pod plachtou, několikrát mě u sebe ubytovali obyvatelé horských osad. A tak jsem nahlédla do života lidí různorodých kavkazských etnik, potkala spoustu divokých zvířat, a musela se vyrovnávat s letními bouřemi i podzimním sněhem. Cestou jsem dobrovolničila na polích v rumunském Banátu, v gruzínské Tušetii značila turistické trasy a pracovala na archeologických vykopávkách, a když mě ázerbajdžánské úřady vyhostily ze země, vydala jsem se dobrovolničit do uprchlických táborů v Srbsku. Přijďte si poslechnout o velkém dobrodružství, humorných i napínavých příhodách, které můžou na takové cestě potkat i vás.
 

Více informací

Viktorka Hlaváčková - Cestuje nalehko, nízkonákladově a bez letadel. Specializuje se na dálkové treky, zejména na off-trail hiking (plánování vlastních tras podle topografických map). V rámci svého projektu Viktorčina Cesta tam přešla pěšky např. přes Karpatský oblouk ze Zlína do rumunského Banátu nebo Kavkaz od Černého moře v Gruzii ke Kaspickému moři v Ázerbajdžánu. V rámci své záliby v mikrodobrodružstvích cestovala do Itálie v přestrojení za muže, nebo se vydala po řece na nafukovacím lehátku. Na cestách vyhledává dobrovolnické projekty, filmuje, fotí a testuje vybavení pro Pod 7 kilo, o kterém píše na svém webu ultraviktorka.net.

FB: Viktorčina Cesta tam

YOUTUBE: http://bit.ly/306pzUc

INSTAGRAM: http://bit.ly/2JiP64W