Předprodej byl ukončen

Bohemian guitar fingers
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Pop

Bohemian guitar fingers

čtvrtek 30.1.2020 od 18:00
Městský palác Templ, Mladá Boleslav

O akci

Premiéra nového projektu Produkční skupiny Slávka Maděry představí v roce 2020 a 2021, na různých atraktivních místech Čech a Moravy osobnosti klasické a fingerstylové kytary v podání vždy tří velkých talentů české, švýcarské a německé kytarové školy.

Ve čtvrtek 30. ledna vystoupí v prostoru Městského paláce Templ trojice mimořádně nadaných kytaristů, kteří ke svému umění dospěli nejen účastí v prestižním festivalu Kytara napříč žánry, ale také bohatými zkušenostmi ze zahraničí.

 

V programu vystoupí

Adam Pavlíček 

kytarista, skladatel, interpret různých žánrů a hudební pedagog. Studoval hru na kytaru na Akademii múzických umění v Praze (titul BcA.) a Zürcher Hochschule der Künste v Zürichu. Získal několik ocenění na interpretačních mezinárodních soutěžích. Věnuje se klasické kytarové technice a modernímu stylu fingerstyle. V roce 2013 získal ocenění Harvest Price a se svou instrumentální tvorbou vyhrál v roce 2016 první cenu na Kytarové soutěži SAI.

 

Michal Šnajdr 

Jeho repertoár je složen z autorské tvorby a pro kytaru upravených evergreenů. V roce 2015 se nominoval do semifinále mezinárodní soutěže “Kytara napříč žánry”    a dnes patří k tomu nejlepšímu, co můžete na české scéně populární klasické kytary vidět. Michal Šnajdr působí v Mladé Boleslavi a tak jeto vlastně domácí interpret.

 

Antonín Pevala 

absolvent Pardubické Konzervatoře. Kromě klasické hudby hraje i skladby z žánrů jako je jazz, rock, pop, nebo folk ve svých instrumentálních úpravách pro kytaru. Nyní pokračuje studium hudby na Hochschule für Musik Carl Maria von Weber v Drážďanech, kde vedle klasické hudby studuje i tyto populární směry.

 

Pořad uvádí BcA . Adam Pavlíček.