Předprodej byl ukončen

Jim Čert ve Vaně
KONCERT / Hudba – Pop

Jim Čert ve Vaně

pátek 17.1.2020 od 19:00
Horká Vana, České Budějovice

O akci

Jim Čert (narozen 1956)

Jim Čert, vlastním jménem František Horáček, je český zpěvák a akordeonista zpívající vlastní balady, které vycházejí z východoslovanského folkloru.

 

Předprodej 175,-

Na místě 200,-

Více informací

Jim Čert, vlastním jménem František Horáček, je český zpěvák a akordeonista zpívající vlastní balady, které vycházejí z východoslovanského folkloru (často ovšem na texty významných literátů – Eduarda ŠtorchaBohuslava ReynkaAndreje Stankoviče, Luďka Markse a překlady J. R. R. Tolkiena z pera Stanislavy Pošustové), s častými citacemi barokní hudby. Vedle toho hraje zlidovělé hospodské odrhovačky (Ručičky, nebojte se), parodické písně (Mistr z Transporty, pracující s ústřední melodií z filmu Přednosta stanice s V. Burianem, Proč nemáme kořalku, vycházející pak z televizní muzikálové Popelky), případně Marijuanu D. Peela a Tesilová verbež, převzatou od undergroundového souboru Hever and Vazelína Band.

Od konce 70. let se věnuje tvorbě a interpretaci nejen vlastních písní. V roce 1989 poprvé vyjíždí koncertovat do zahraničí, a to různě po EvropěFrancieNěmeckoŠvýcarskoRakouskoItálieSlovinsko. V roce 1991 odcestoval do USA (San FranciscoArcata), kde se i nadále věnoval umělecké činnosti. Vystupoval zde na několika festivalech: San Francisco INT. Street Festival, Making Waves, Burning Man, Cotati Accordeon Festival, Henry Miller Library – Big Sur. V Kalifornii vytvořil ve spolupráci s Erno Šedivým hardcoreovou kapelu Life After Life a společně uspořádali turné po Evropě: (NěmeckoHolandskoBelgieFrancieČeská republika).

V současné době žije Jim Čert v Praze a vystupuje sólově po různých barech, hospodách a klubech. Je ženatý a stará se o čtyři děti

·         Devil Sound (1980)

·         Světlu vstříc (Globus Internacional 1990)

·         Harrahya / Doors (SP s Life after Life, Alternative Tentacles, 1995)

·         Just Trip! (s Life after Life, Alternative Tentacles, 1997)

·         Poutník z Transporty (Bevox 1997)

·         Písně Středozemě (Bevox 1998)

·         Karneval mrtvol (2006)

·         Světla a stíny (2014)

Horká Vana je alternativní scénou s malým sálem. Počet vstupenek jdoucích do předprodeje je 60 ks.

Koncert Jima Čerta je součástí projektu Hudba da Vana, který vznikl za podpory Státního fondu kultury ČR.