Předprodej byl ukončen

Bluesman aneb večer plný blues
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Bluesman aneb večer plný blues

pátek 14.2.2020 od 20:00
Club Kino, Černošice

O akci

Nejen pro milovníky kytar a blues je určena jedinečná akce, během které bude v pátek 14. 2.  promítnut hudební dokument o legendárním výrobci kytar, doplněný o výstavu kytar a koncert. Akce začíná ve 20 hodin v Club Kině Černošice. Po filmové projekci se můžete těšit na debatu s tvůrci filmu, potom bude následovat výstava designových kytar z dílny Petera Jurkoviče a Stefana Milkova. Celý večer završíme koncertem kapely Marcus Jurkovič & Motion Food, kterou založil před 30 lety bluesman Peter Jurkovič.
Billy Gibbons nebo Eric Clapton mají jedno společné. Elektrické kytary od českého výrobce Petera Jurkoviče. Na motivy jeho příběhu vznikl film, který propojuje nejen umělce bluesové scény. „Blues je jasný, ale neuchopitelný pocit,“ říká ve filmu Ivan Hlas a svůj životní blues, ke kterému neodmyslitelně patří kytara, vypráví ve filmu Peter Jurkovič, Stefan Milkov, Billy F. Gibbons, Petar Introvič, Norbi Kovács a další Jurkovičovi spolupracovníci, přátelé a rodina. Elektrické kytary byly v době socialistického Československa úzkoprofilové zboží, a když je nešlo za železnou oponou koupit, bylo je třeba doma na koleně vyrobit. RNDr. Jurkovič svým vědeckým přístupem dosáhl dokonalosti. Peter Jurkovič nebyl pouze výrobce kytar, ale také výrazný autor hudby a textů pro kapely Bluesberry, Tucet, Žáha, Jurkovič & Motion Food a další... Dokument o jeho životním příběhu a atmosféře osmdesátých a devadesátých let natočil jako svůj debut režisér a producent Michal Rákosník.

Více informací

Zavítejte do velmi příjemného clubu s vynikající prostorovou akustikou a zvukovým aparátem. Více informací najdete na www.clubkino.cz

Další akce pořadatele

Black City ( Itálie ) - 16. května od 20:00, Club Kino, Černošice

Petra Škorpíková- Světla a stín koncert na zahrádce - 9. června od 19:00, Club Kino, Černošice

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (SWE,CZ) - 2. května od 20:00, Club Kino, Černošice