Předprodej byl ukončen

Kurz Lindy Hopu pro začátečníky
KONCERT / PŘEHLÍDKA / WORKSHOP / LEKCE / Hudba – Blues, Jazz, Klasika / Tanec

Kurz Lindy Hopu pro začátečníky

pondělí 9.3.2020 od 19:00
Vindyšova továrna, Praha

O akci

Lindy Hop je tanec, který se vyvinul v Harlemu ve 20. a 30. letech 20. století a tancoval se na tehdejší swingovou hudbu. Tanec kombinuje párové a sólové tancování.  Od 80. let 20. století došlo díky tanečníkům ze Švédska, Británie a USA k obrodě Lindy Hopu a v současnosti se tancuje na celém světě.

Taneční kurz probíhá v nově zrekonstruovaném areálu Vindyšovy továrny v Radotíně v multifunkčním sále vedle restaurace MUSA.

1. kurz - 8 lekcí - začátečníci

Lektoři: taneční studio ZIG-ZAG, Kateřina Třešňáková & Thomas Nisser

Kdy: vždy v pondělí 19:00 - 20:00

Start - první lekce: 9.3.

Poslední hodina + tančírna s dj 4.5.

Kapacita kurzu: 10 párů  /max 3x singl/

Cena kurzu pro jednoho: 1.200 Kč

Další: parkování v areálu, k dispozici šatny, sprchy, občerstvení v MUSA restaurantu

 

 

Co si mám obléci na sebe

Na lekce swingu (Lindy Hopu) si oblečte něco pohodlného, v čem se můžete dobře hýbat. Není potřeba mít tepláky, nebo jiné sportovní oblečení. Většina našich studentů chodí na lekce v tom, v čem byli v práci / ve škole. Pokud se potíte, nebo je venku zrovna vedro, je dobré mít s sebou náhradní tričko / košili. K dispozici jsou hned vedle sálu i šatny, kde se lze po lekci osprchovat nebo převléci.

Jaké boty?

Na Lindy Hop doporučujeme boty s klouzavější podrážkou. Určitě ne gumovou neklouzavou. Dámy mohou mít boty bez podpatku, aby se cítily (hlavně na začátku) stabilněji. Pokud jste ale zvyklé na podpatky, malým podpatkem nic nezkazíte.

Musím se na swing hlásit s partnerem?

Nemusíte! V lekcích se rotuje. Tzn. partneři se střídají a všichni si tak během lekce zatančí se všemi partnery / partnerkami. Pokud se tedy hlásíte s partnerem , počítejte, že spolu nebudete tančit celou dobu. Pokud se hlásíte bez partnera, je potřeba se pouze přihlásit včas. Pokud je totiž poměr leaderů (zpravidla páni) a followerů (zpravidla dámy) nevyvážený, může být registrace do daného kurzu pozastavena.

Musím v lekcích swingu rotovat?

Pokud se hlásíte v páru a o svého partnera se nechcete dělit, plně to respektujeme. ALE rozhodně to nedoporučujeme! Pokud se něco učíte s jedním partnerem, často opakujete stejné chyby. Od ostatních partnerů se můžete lecčemu přiučit!

Za jak dlouho se naučím tančit?

Toto je velmi individuální! Někdo je talent od přírody a má dobrou svalovou a pohybovou paměť. Někomu to trvá déle. Naše lekce se snažíme přizpůsobit tak, aby se ti rychlejší nenudili a ti pomalejší ještě pořád stíhali. Zatím každého, kdo to nevzdal, jsme tančit naučili 🙂

Kde kurz probíhá

Kurz Lindy Hopu probíhá v zrekonstruovaném areálu bývalé Vindyšovy továrny v Radotíně hned vedle vlakového nádraží (9min. Smíchovské nádraží, 17min Hlavní nádraží). V areálu jsou k dispozici šatny se sprchami, parkování a občerstvení v MUSA restaurantu.

Další akce pořadatele

Divadlo pro děti - Nedopečený koláček - 28. dubna od 16:00, Vindyšova továrna, Praha

SBCRtalk x Daniel Polman: Ze života ultrapaka - 6. listopadu od 19:00, Vindyšova továrna, Praha

Pořadatel