Akce byla zrušena

Poletíme? a S.U.E.
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Poletíme? a S.U.E.

sobota 21.3.2020 od 20:00
Alternativní klub Tyjátr, Svitavy

O akci

Již brzy přijede naše osmičlenná skupina do vašeho města!
Můžete se na těšit na barevnou hudbu, plnou svižné rytmiky!

Poletíme? kladou důraz na vtipné, poetické, přímočaré a současně lehce vulgární texty. Odlehčenou formou vypráví o složitých nebo smutných věcech, přesto však dýchají barevnou a veselou náladou a jsou plné svižné rytmiky. Na koncertech této kapely se budete smát a tančit nebo vám přeběhne mráz po zádech, když v písni pojmenují váš problém. S Poletíme? se rozhodně nudit nebudete.

Už jen díky netradičnímu nástrojovému obsazení, se kterým tato kapela dobře zvládá punk, stejně jako jazz. Kapelníkem, hráčem na banjo, zpěvákem, textařem
a zásadní osobností kapely je výtvarník Rudolf Brančovský. Umělcův netrénovaný hlas stále více poškozený kouřením a pitím stojí na podiu stejně sebejistě, jako starý kapitán dávné plachetnice pevně rozhodnutý obeplout svět. Jeho posádku pak tvoří pětice mořských vlků, kteří vědí přesně, co mají dělat, aby plavba dopadla dobře. Přes fakt, že lodě většinou cestují vodou, se tito námořníci nevzdávají naděje, že jednou s touto lodí opravdu poletí!

 

SUE – Svitavy Ukulele Ensemble

je desetičlenná kapela ze Svitav. Oficiální začátek existence je léto 2015. Jak už název napovídá, zvuk kapely tvoří 7x ukulele, cajon, tahací harmonika, basa a 4x až 10x zpěv J Náš Ansábl hraje světové i české a slovenské hity v netradičním podání, v originálních „ukulele“ úpravách. Za poměrně krátkou dobu existence kapely jsme odehráli přes tři desítky desítky koncertů. Vystupujeme na různých akcích, koncertech a v klubech. Máme za sebou i zahraniční koncerty v Německu na Rolland festivalu ve městě Stendal a na Slovensku ve Žiaru nad Hronom. V 2019 roce jsme vydali demo s názvem SUE Do kapsy. Nahrávku je možné poslechnout zde. Na našem facebookovém profilu také naleznete spoustu dalších (ne) potřebných informací.

Vystupující

Poletíme? (CZ) – web / web

Pořadatel

Středisko kulturních služeb města Svitavy

www.kultura-svitavy.cz