Předprodej byl ukončen

PORTA - oblastní kolo Praha
KONCERT / Hudba – Pop

PORTA - oblastní kolo Praha

5. – 6. března 2020 od 18:00
KD Mlejn, Praha

O akci

Po roce se opět rozběhne festivalové účinkování, mnohými hudebníky a tělesy vytoužené a ceněné celostátní Porty.
Porta zůstává jedním z největších a jednoznačně nejstarším z českých hudebních festivalů. Letos už po 54..
Ze 13 ti oblastních kol organiovaných různými sdruženími a dobrovolníky v rámci české republiky, postoupí  účinkující do tradičního řevnického finále. Pražské oblastní kolo se uskuteční ve dnech 5. a 6.3.2020 od 18:00 hod a postoupivší se představí 16.4. 2020 v pražském finále.

Klub Porta Praha pořádá každoročně celostátní interpretační a autorskou přehlídku začínajících amatérských skupin, hudebníků, zpěváků a autorů písní v oblasti folku, country a trampské písně, a to již od svého vzniku. Smyslem soutěže je vyhledávat a veřejně presentovat nové talentované umělce i jejich tvorbu a dávat prostor pro rozvoj těmto začínajícím hudebníkům na veřejnosti. Pražští finalisté vystupovali v minulých letech úspěšně v celostátním finále, o čemž svědčí vítězství a získání zlaté Porty skupin Pražce, Klíč, Vabank Unit, Nová sekce, Lístek, P.R.D. a mnoho dalších. Po vlastní soutěži probíhají v další části roku také koncerty Ozvěny Porty, kdy Klub Porta Praha představuje úspěšné soutěžící z celostátního kola svému publiku.

Aktuálně je na pražské kolo přihlášeno 23 účinkujících a tak se festival rozdělí do dvou dnů , čtvrtku 5.3. a pátku 6.3. vždy od 18. hod. Vyhodnocení proběhne celkově ve druhém dni předkola a zhruba polovina může postoupit do pražského finále 16. dubna. 

Více informací

Více informací na stránkách Porty, nebo na na Facebookovém  profilu .