Předprodej byl ukončen

Tím co jím, měním sebe i svět
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Tím co jím, měním sebe i svět

středa 22.4.2020 od 17:00
Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK, Pardubice

O akci

Zveme vás na seminář s Bárou Hernychovou ze společnosti Probio, spoluzakladatelkou spolku Slušná firma a pravidelnou spolutvůrkyní Pravého domácího časopisu.

Začneme jídlem, bio, konkrétní suroviny, a pak jídlo v širších souvislostech, dopad na naše tělo, na planetu, půdu, současné plýtvání jídlem, původ jídla, jídlo v rytmu roku, dle sezóny, vaření doma verzus polotovary a fast food, jak vtáhnout do vaření a zdravého jídla děti, potravinový minimalizmus.....můžeme se dostat i k tématu ženy a jejich propojení se Zemí, naladění na rytmus Země, sladění našich ženských rytmů, cyklů s ročními obdobími, péče a postavení ženy.... uvidíme, kam se nakonec posuneme. 

Celá akce bude ve formátu přednášky i besedy. 

 

Barbora Hernychová- medailonek

Už od mala Bára cítila potřebu chránit přírodu, zvířata a vše živé kolem sebe. Profesně se zabývá propagací zdravého jídla, biopotravin a ekologického zemědělství. Ve společnosti PROBIO má na starosti PR biopotravin. Pravidelně přispívá svými články o zdravém jídle, o svých životních zážitcích a zkušenostech a rozhovory se zajímavými lidmi do Pravého domácího časopisu. 

Je spoluzakladatelkou spolku Slušná firmy – hnutí za prospěšnější podnikání. Coby lektorka mateřského centra Mateřídouška v Toulcově dvoře vede pravidelné večery pro ženy a setkání o zdravém jídle pro maminky a děti.

Posledních osm let se věnuje ženským tématům a čím dál tím více si uvědomuje, jak jsme my ženy neoddělitelně spjaty s děním v přírodě a naší planetou Zemí. Vidí paralelu mezi tím, jak se v dnešní době cítí ženy a jak se cítí naše planeta a že obojí je křehké a zranitelné.

Moc se ji líbí věta kulturoložky Terezie Dubinové: „Když si budeme vážit svých těl, pocítíme jejich spojení se vším a budeme si vážit i Země, neboť jsme jedno“. 

Energii ji dává pravidelné cvičení jógy, vyjížďky na koni a permakulturní zahrada. Ráda se v jakémkoliv počasí toulá krajinou.

Bářinou velkou inspirací a největším učitelem je její dvanáctiletá dcera, která ji nenechává stagnovat a neustále ji do života přináší nové výzvy a podněty.