Akce byla zrušena

Jamaron & Kateřina Marie Tichá Tour 2020
KONCERT / Hudba – Pop

Jamaron & Kateřina Marie Tichá Tour 2020

středa 21.10.2020 od 20:00
Anděl Café, Plzeň

O akci

Jamaron

Sourozenci Jakub, Marie a Ondřej Dostálovi jsou zakládajícími členy kapely, proto tedy JaMarOn (čti "Džamaron").

Hudba založená na písničkářství, českých textech, zabalená do moderního zvuku rock & pop s troškou folku. Není však vyjímkou, že se kapela pouští i do zpracování tvrdších stylů.
JaMarOn jsou už od dětství propojení hudbou a svázáni společným cílem sdělovat hudbou pocity, názory a bavit lidi kolem sebe. Sourozenecké trio doplňují bubeník Václav Hejda a baskytarista Filip Karlík.

 

Kateřina Marie Tichá

Již po prvním poslechu debutového a autorského singlu Káťi VZPOMÍNEJ to vypadá, že na české hudební scéně to mezi nejmladší generací není vůbec tak zlé, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Káťa začala v deseti letech zpívat ve vlašimském dětském sboru Decháček, současně ji její vášeň k četbě inspirovala k psaní prvních povídek a příběhů, později i hudebních textů a básní. Již v patnácti letech měla tato nadaná rodačka z Vlašimi načteno a naposloucháno tolik, že se o tom jejím vrstevníkům mohlo jen zdát. Od toho všeho už byl jen krůček k prvním pokusům se hrou na kytaru, prvním náznakům autorských písniček a před rokem již světlo světa spatřily její vlastní „songy“. Mezitím stihla Káťa ještě zhubnout patnáct kilo, a protože je narozena ve znamení Lva, a tudíž velká bojovnice, našla si odvážně na stránkách svého oblíbeného zpěváka Tomáše Kluse kontakt na jeho management. Své demo nahrávky s dotazem, jestli „se má cenu vůbec snažit, protože už je opravdu v koncích,“ poslala přímo Martinu Červinkovi, který stál na začátku kariéry například Jany Kirschner, Ewy Farné, skupiny Mandrage, Tomáše Kluse nebo aktuálně zpěvačky Debbi. Ten okamžitě rozpoznal přirozeně čistý, křehký a bezprostřední talent mladé zpěvačky a skladatelky, a tak již vše nabralo rychlý spád. Za mixážní pult si sedl úspěšný producent Martin Ledvina (spolupráce s Anetou Langerovou, Debbi, Tomášem Klusem a mnoha dalšími) a zrodil se tak debutový singl VZPOMÍNEJ.

Sama Káťa k posledním měsícům svého života dodává: „Je to jak na horské dráze. Kdyby se mě někdo před rokem v dotazníku zeptal na moje největší přání, řekla bych, že stoprocentně nahrávání vlastních písniček. A vlastně pořád ještě nemůžu uvěřit, že se mi to opravdu děje. Jsem za tu příležitost strašně vděčná,“ dodává sympaticky skromná a milá Káťa, které prostě úspěch a splnění jejího snu nemůžete nepřát.