Předprodej byl ukončen

Online: Expedice Manáslu 2015 (8163 m) / Honza Trávníček
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / Cestování / Outdoor / Sport / Stand-up / Talk show

Online: Expedice Manáslu 2015 (8163 m) / Honza Trávníček

středa 20.5.2020 od 20:30
Expediční klubovna, Brno

O akci

  • Jak se změnil Nepál za pět let od Trávovy expedice Manaslu 2011?
  • Jak se na něm podepsalo zemětřesení?
  • Jak se mění nádherný trek okolo Manaslu?
  • Jak se mění lezení na „osmitisícovky“?
  • A za co tam stojí lidský život?
  • Jak nás poznamenala záchranná akce v C4 (7400 m)
  • A co na to moucha?

Přinášíme další ze série online přednášek na záchranu Expediční klubovny i na podporu přednášejících. A tentokrát jsme opět pozvali Honzu Trávníčka, který u nás sklidil velký úspěch s přednáškami i online vysíláním. Dokonce jsme se domluvili na celé sérii přednášek, které najdete vypsané na našem SMS ticketu.

Přednáška bude probíhat opět přes Zoom, každý od nás po zakoupení vstupenky mailem obdrží pozvánku k účasti (rozesíláme odpoledne před akcí). Honzu uvidíte přes kameru, můžete chatovat i ptát se na dotazy. Skoro jako přímo v Klubovně :)

A kdo by měl při přednášce žízeň, může si u nás na Jezuitské 6/1 vyzvednout pivko s sebou nebo si ho nechat přivézt až domů (po Brně rozvážíme od 200,-).

---

Na jaře jsme se dozvěděli nemilou zprávu, dlouho připravovaný projekt výstupu na Cho Oyu se v roce 2015 neuskuteční. Čínská vláda se bohužel rozhodla, že se pro ten rok nebudou vydávat lezecké permity. Prý je oblast nebezpečná, nestabilní svahy po jarním zemětřesení. Takže Expedice Cho Oyu nás tedy čekala až v příštím roce 2016.

Nehodili jsme flintu do žita a chtěli zúročit naši přípravu a hlavně získat zkušenosti pro Miri ve velehorách. Rozhodli jsme pro výstup na nepálské Manaslu – 9. nejvyšší horu světa měřící 8163 m. Asi vás napadá, že už jsem tam byl – dokonce i na vrcholu. Jenže mně se tam moc líbilo a nejsem žádný sběratel vrcholů. Hory mám rád, a pokud není jiná možnost, vrátím se i na stejné místo. Doba se nám totiž změnila. „Hrdina“ z Kádvojky zase dostal kopačky a musel si hledat jinou holku. Někoho místo Radka Jaroše :-). A to se mi povedlo náramně. Našel jsem nejen životní partnerku, ale i nového spolulezce. A už mi nevadí se mačkat v malých stanech ve výškových táborech :-)

Takže to byl prima výlet v malé skupině 4 osob. Na vrchol bychom se asi mrknuli, kdyby se nám do cesty ve čtvrtém výškovém táboře „nepřipletli“ do cesty rakouský a francouzský horolezci v hodně špatné kondici s výškovou nemocí. Společně s ostatníma českýma klukama jsme dělali, co jsme mohli. Bohužel rakouského lezce se nám přes noc při životě udržet nepodařilo. Druhý se stal naším výborným kamarádem a setkání s Jean-Lucem o rok později na Cho Oyu, kdy jeho vděčné a naše dojaté slzy tekly proudem, patří k nejsilnějším zážitkům v mém životě. Škoda, že se s ním již nesetkal náš tehdejší spolulezec Pavel Michut (zahynul na Denali).

Cena 30-350,- podle toho, jak kdo chce a může!