Předprodej byl ukončen

Hedvábná Stezka – pěšky a stopem z Evropy do Číny
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Cestování / Outdoor / Stand-up / Talk show

Hedvábná Stezka – pěšky a stopem z Evropy do Číny

pondělí 21.6.2021 od 19:00
Café Práh, Brno

O akci

HEDVÁBNÁ STEZKA – pěšky a stopem z Evropy do Číny – Lost Czech Man

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo zabalit si malý batoh a vydat se po stopách dávných karavan, které putovaly po stovky let z Evropy do Číny? Cestovatel Martin Půlpán, vystupující pod pseudonymem Lost Czech Man, se na takovou cestu vydal a nyní vás provede desítky tisíc kilometrů přes ta nejkrásnější, ale i nejzapadlejší místa na bájné Hedvábné stezce!

Vydáme se za dobrodružstvím, které se dá zažít jen jednou za život. Budeme putovat přes historická místa, která určovala chod dějin. Poznáme bájná města střední Asie, ztratíme se v nedostupných horách nebo ve vyprahlých pouštích. Celkem navštívíme třináct států a regiony, o kterých jste třeba nikdy ani neslyšeli nebo se neodvážili tam vydat. To vše pěšky nebo stopem a bez letadel!  

Dozvíte se vše o historii jednotlivých zemí, poznáte spoustu zajímavostí o národech žijících v těch nejzapadlejších koutech světa jejichž vývoj právě Hedvábná stezka určovala.   

Dostanete spoustu tipů, jak tuto staletou karavanní stezku zdolat bezpečně na vlastní pěst.

CO ČINÍ CESTOVÁNÍ S LOST CZECH MAN TAK VÝJIMEČNÉ?

Především setkávání s obyčejnými lidmi. Uprostřed zasněžených hor, rozpálených pouští nebo v nedostupné džungli. Tam všude můžete být svědky neuvěřitelných příběhů, které vám nenabídne žádná cestovní kancelář.

Křesťanský klášter, muslimská mešita, budhistický chrám nebo pastevecká jurta. To je jen malý výčet míst, kde při svých cestách přespává, potkává zajímavé lidi a byl svědkem neuvěřitelných lidských příběhů.

Staňte se součástí humorných cestovatelských vyprávění, která zaujala již tisíce fanoušků na sociálních sítích!

Více informací

KDO JE LOST CZECH MAN?

Cestovatel Martin Půlpán již navštívil 86 zemí. V lednu 2021 byl uveden do České knihy rekordů jako první Čech, který sám, po zemi, pěšky a stopem zdolal legedární Hedvábnou stezku. Jeho poslední rok a půl dlouhá cesta jej zavedla do celkem dvaceti jedna států a z Evropy dojel až do jihoasijské Barmy, kde jeho cesta po šedesáti sedmi tisících kilometrech dočasně skončila.

V září 2018 si zabalil malý batoh a bez využívání letadel a bez plánu se vypravil na cestu do neznáma. V bulharské Sofii se poprvé v životě postavil k dálnici a začal stopovat směr Turecko, přes které dojel do Íránu, kde strávil tři měsíce chozením a objevováním bývalé Perské říše. Začátek roku 2019 trávil pod Kavkazem v Arménii, Gruzii a Ázerbájdžánu a navštívil i jedno z nejzajímavějších míst bývalého Sovětského svazu, kterým je neuznaná republika Abcházie. Lodí přes Kaspické moře doplul do Turkmenistánu, který se pravidelně umisťuje mezi nejméně navštěvovanými zeměmi na světě. Po stopách dávných karavan projel Uzbekistán a Kazachstán a prošel nebeské hory Ťan-šan v Kyrgyzstánu. V Tádžikistánu poté pěšky prošel pohoří Pamír na hranici s Afghánistánem a Čínou. Po více jak osmi hodinovém výslechu poté překročil hranice do Číny a doputoval do bájného města Kashgar ze kterého přes pouště Taklamakan a Gobi doputoval až do císařského města Xian, kde po jedenácti měsících ukončil svou cestu po Hedvábné stezce.

Svůj první rok na cestě zakončil v Hongkongu a Macau, zvláštních územích ČLR, odkud se vydal objevovat jihovýchodní Asii. Ve Vietnamu, Laosu, Kambodži a Thajsku poté hledal nejenom tajemné chrámy ztracené v džungli, ale i malá horská etnika v neturistických oblastech. Po celkem roce a půl na cestě byla bohužel jeho cesta v březnu 2020 nedobrovolně ukončena v Myanmaru, bývalé Barmě.

VÍCE INFORMACÍ O LOST CZECH MAN: www.lostczechman.com

INFORMACE O PŘEDNÁŠKÁCH: https://www.lostczechman.com/prednasky

FACEBOOK: https://www.facebook.com/lostczechman/